Новият iPad Pro с M4 чиповете се предлага в няколко

...
Новият iPad Pro с M4 чиповете се предлага в няколко
Коментари Харесай

Apple беше заподозрян в изкуствено ограничаване на RAM: анализът на iPad показа 12 GB RAM, въпреки че официално е 8 GB

Новият iPad Pro с M4 чиповете се предлага в няколко версии: моделите с 1 и 2 TB непрекъсната памет са получили 10-ядрен процесор и 16 GB RAM, до момента в който версиите с 256 и 512 GB са оборудвани с 9-ядрен процесор и 8 GB оперативна памет. Това обаче е информация от формалните изказвания, макар че действителността може да е малко по-различна — след публикуването на видео-анализите на новите артикули, деликатни членове на форума MacRumors видяха чудноватост.

В някои видеоклипове за разглобяването на новия iPad Pro са ясно забележими FGBA кодовете на модулите оперативна памет от Micron, което ви разрешава да разберете кои тъкмо чипове е конфигурирал Apple в своите таблети. При топ-версиите на новите артикули всичко е предстоящо — 16 GB RAM чип на Micron вид LPDDR5. Но останалите модели имат два модула по 6 гигабайта всеки — т.е. общо 12 GB. Но iPadOS употребява единствено оповестените 8 GB RAM.

Засега няма публични мнения от страна на Apple, тъй че в интернет се популяризират разнообразни теории по този мотив. Един от най-популярните е изкуственото ограничение на паметта в някои версии на iPad Pro за по-добро сегментиране на серията и поощряване на купувачите да купуват по-скъпите модели.

Но има и по-рационални версии. Да, единият от тях споделя, че на пазара няма 4GB чипове с задоволителна пропускателна дарба, с цел да обезпечат продуктивността, която Apple желае. Друга версия е, че никой от производителите не предлага LPDDR5-модули с размер 4 GB. Трета доктрина гласи, че номерът на частта въпреки всичко е неверен или е просто съвпадане, че е безусловно същият като новите 4 гигабайтови модули, употребявани от Apple.

Припомняме ви, че неотдавна притежателите на Apple iPad Pro M4 се оплакаха от зърнестия екран и появяването на HDR недостатъци в картината.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР