Тол таксите ще бъдат увеличени, след като в края на

...
Тол таксите ще бъдат увеличени, след като в края на
Коментари Харесай

Вдигат с 50% тол таксите, след отлагането

Тол таксите ще бъдат увеличени, откакто в края на предходната година за намиране на по-справедлив механизъм. Това сподели в отговор на журналистически въпрос служебният районен министър Иван Шишков след инспекция на построяването на автомагистрала " Европа ", излиза наяве от известие на Министерство на регионалното развитие.

Увеличението ще бъде с 50%. Предвижда се цената да се дефинира от изминатите километри. Ще има обаче понижение за километрите над избран пробег за месец, като границата предстои на преценка и евентуално ще е към 4-5 хиляди км. " Не споделяме съответна цифра, тъй като продължаваме да вършим калкулации, с цел да можем да облекчим превозвачите, които изминават най-големи дистанции в България. Те би трябвало да може да бъдат облекчени, тъй като ще рикошира върху цените на всички артикули на вътрешния пазар ", изясни Иван Шишков. За директния трафик пък покачването ще е авансово плануваното. Най-вероятно то ще влезе в действие след два месеца .

" Около 600 милиона лв. ще бъде приходът от тол системата на годишна база, в случай че таксите бъдат увеличени. Такива са плановете. Зависи и от трафика, който е повишен доста ", сподели от своя страна районният зам.-министър Николай Шушков . " 271 млн. лева са постъпленията от тол такси за предходната година. Отчитаме над 35% нарастване на трафика през България. Прогнозата за нарасналите доходи е направена при отчитане на това, което ще върнем на превозвачите поради изминато разстояние над лимита и при премисляното предложение от 16:00 часа в петък до 20:00 часа в неделя тол таксите да бъдат по-високи ", означи той той. Шушков осведоми също, че за първи път този месец са събрани повече доходи от тол такси, в сравнение с от винетки .
 Депутатите се заеха с ремонта на тол системата
Депутатите се заеха с ремонта на тол системата

Гледат на първо четене планове за промени в Закона за придвижване по пътищата на Политическа партия, Българска социалистическа партия и ДБ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР