Токов удар в ТЕЦ Девен, собственост на Солвей България, е

...
Токов удар в ТЕЦ Девен, собственост на Солвей България, е
Коментари Харесай

Евакуираха ТЕЦ "Девен"! Опасност надвисна над Девня

Токов удар в Топлоелектрическа централа " Девен ", благосъстоятелност на " Солвей България ", е довел до обгазяване на град Девня. Няма замърсяване от спряното поради него произвеждане в „ Солвей Соди “, твърдят специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна.

Силният токов удар е зародил в 8,20 ч. през днешния ден в националната електропреносна мрежа. Вследствие на него са спрели работещите парогенератори в Топлоелектрическа централа, както и цялата апаратура за произвеждане на калцинирана сода на " Солвей Соди " АД. Към 11:00 ч. няма съществуване на данни за замърсяване на атмосферния въздух и водите.

По резултатите в действително време от автоматизираната измервателна станция „ Изворите “ в Девня не е установено повишение концентрациите на следените замърсители на атмосферния въздух, като същите са доста под пределно допустимите концентрации.

Сформираните екипи са в подготвеност за осъществяване на пробовземания за качеството на атмосферния въздух в региона с инсталация за експресно установяване на замърсители „ GASMET “, както и за водни проби на излаз от утаителен басейн „ Падина “, директно преди заустване в р. Провадийска.

Приложени са процедурите съгласно спешния проект за деяние с евакуация на личния и външен личен състав, както и спомагателни превантивни действия за елиминиране замърсяването на водите на излаз от утаителен басейн " Падина " - посредством слагане на пръстени на водоотливната шахта за задържане на течностите в размера на оборудването.

Стартирани са действия по въвеждане в употреба на парогенераторите и следващ пуск на инсталацията за произвеждане на калцинирана сода, прецизира Дарик.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР