Тодор Киселичков бе представен като нов старши треньор на Спартак

...
Тодор Киселичков бе представен като нов старши треньор на Спартак
Коментари Харесай

Киселичков: Най-важно е да върнем усмивките в Спартак Варна

Тодор Киселичков бе показан като нов старши треньор на Спартак Варна. Той идва на мястото на Васил Петров, който стартира сезона отпред на " соколите ". В последните две срещи краткотраен ментор на отбора беше Георги Иванов-Геша. 

„ С мен се свърза Павлин Николов. Разговорите минаха обикновено и елементарно. Идвам с упоритостта и силата да подобрим нещата в тима. Надявам се на положителни резултати, положителна атмосфера, да вдигнем тима. Не е това мястото, което би трябвало да заема Спартак Варна “, сподели новият старши треньор на „ соколите “.

Той съобщи, че ще му би трябвало време, с цел да се запознае с ситуацията в клуба: „ Тепърва още прохождам. Запознат съм с тима, скоро с Ботев Враца играхме с тях. Горе долу съм осведомен с футболистите и със сигуацията. Искам малко да проходя в тима, да видя защо става въпрос. Трябва още в идващите мачове да вземем оптималните точки “.

„ Не знам каква е обстановката надълбоко в тима. Най-важното е да върнем усмивките в тима – да се работи с въодушевление и предпочитание. Ако това се случи в тренировките, след това ще се придвижи и в мачовете. Отборът не би трябвало да е това нещо и ще опитаме да подобрим нещата в тима “, добави Киселичков.

„ Знаете обстановката с треньорите в българския футбол, тъй като ние сме най-незащитени. Все отново, аз пристигам с готовност, с упоритост, подготвен съм за работа, водил съм тимове в елита на България. Ще направя всичко допустимо, с цел да може да излезем от това състояние “, съобщи някогашният асистент треньор на Ботев Враца.

„ Искам да се срещна с хората в клуба и по-късно ще мислим за щаба. Нужно е укрепване на състава. Тук има и положителни футболисти. На базата на това, което има тук, е обикновено да се срещнем с това нещо. Ще разгадавам на хората тук да ме вкарат и ще се види къде има потребност от укрепване “, сподели още Киселичков.

Той приказва и за последните две нови попълнения в отбора – Здравко Димитров и Румен Руменов: „ Да, те бяха на трибуните на мача. Те са положителни футболисти и могат да оказват помощ на тима “.

„ Не желая да приказвам за позиции и постове. Искам в няколкото тренировки, които имаме до мача с Локомотив София, да се срещна с играчите. Разчитам на помощта, която ще ми дават хората тук. Има положителни играчи, само че сигурно ще имаме потребност от укрепване. Ако има някакъв извънредно добър футболист, който може да притеглим, ще го притеглим “, разяснява той селекцията.

Той сподели още: „ И господин Николов, и господин Миланов споделиха, че в случай че селекцията бе направена в точния момент, аз нямаше да съм тук, тъй като резултатите щяха да са по-добри. В момента обстановката е малко по-трудна, стават промени и по тази причина съм тук. Когато окомплектоваме един добър тим, той би трябвало да е квалифициран и да се пази, и да нападна. Трябва да си преценим качествата и възожностите в самия тим. Най-важното е да създадем по този начин, че Спартак да стартира да печели “.

„ Важното е Спартак да радва почитателите, да радва притежателите. Ако можем да създадем нещата да работят по печелившия метод, ще е най-добре “, приключи Киселичков.

Единият от притежателите на Спартак Павлин Николов разяснява привличането на Тодор Киселичков: „ Ние от В група прекрачихме в Б група и след това във Висшата лига. Направихме неправилна преценка за нещата. Има и обективи, и субективни фактори. Тепърва ще картотекираме нови 5 футболисти. Посъветвах се със експерти и ми предложиха Тодор Киселичков. Запознах се с работата му. Смятам, че нещата ще станат и при всички положения ще станат по-добре. Вярвам, че той ще направи всичко допустимо да се подобрят нещата. Той ще има цялостна поддръжка от спартаклиите. Отборът психически е разтърсен. Смятам, че нещата се вършат за положително. Нека се огледа, дали сме му кардбланш, само че дано види цялостната картина. Аз през вчерашния ден му пратих самолетен билет, само че той сподели: „ Павка, запалвам колата, групирам си чукалата и пристигам на място “, за което му благодаря. Ножът е опрял до кокала “

Той разяснява и проблемите с оправянето на документите на някои от новопривлечените чужденци: „ Тези проблеми са свързани с преструктурирането в клуба. Преди седмица разбрах, че имаме проблеми и се заех с нещата. В петък получихме документите на новите чужденци. От Панама чакаме жълтата карта. Въпрос е на дни. За страдание, не сме минали този път, не сме се занимавали с тези неща, това са неточности на растежа. В администрацията всеки си гледа нещата. Основното е, че нямаме опит, само че изчистихме въпроса “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР