Точно така - днес ще ви занимаем с една много

...
Точно така - днес ще ви занимаем с една много
Коментари Харесай

Спрете да слагате кисели краставички в руската салата. Ето защо...

Точно по този начин - през днешния ден ще ви занимаем с една доста забавна тематика, а точно тази за киселите краставички и за това дали обичаната ни зимнина ще се окаже низвергната от някакви си учени, работещи нейде из сибирската пустота.

Ние не сме сигурни, че би трябвало да вярвате на тези учени, тъй като мъчно бихме се отказали от съветската салата по празниците, само че да чуем доводите им...

Махнете киселите краставички в рецептата за съветска салата, с цел да е здравословна, поучават учените от Сибирския държавен медицински университет.

И до момента в който в Съединени американски щати на 14 ноември отбелязват деня на киселите краставички, то съветските специалисти са безапелационни, че обичайното новогодишно ястие, известно и като салата Оливие, би трябвало да се подготвя по нова и здравословна рецепта, с цел да не вреди.

 съветска салата Istock

Изводите на научния екип са направени във връзка плана Школа за здравословното хранене, която се организира в Русия.
 image2_16x9.png Хороскоп за ЕСЕН 2022: какво да очаквате съгласно зодията си На фокус
По нея диетолози от ВУЗ-овете в Русия са открили, че би трябвало да избягваме консумацията на кисели краставички не тъй като са изключително калорични, а поради високото наличие на сол.

Маринованите краставички в руската салата като всеки други пресолен артикул са причина за по-голям вкус. Затова колкото по-голямо количество кисели краставички хапвате, толкоз повече изостряте лакомията си, споделят сибирските учени.

 съветска салата Istock

Ако решите да хапнете повече от руската салата в новогодишната нощ, ще ви гони вълчи вкус, а това може да докара и до редица стомашно-чревни проблеми след празниците.

Друго, което може да измененията в рецепта за обичайната съветска салата съгласно учените, са майонезата и колбасите. Избягвайте да продуктите от магазина при приготвянето на съветска салата, тъй като те са цялостни с трансмазнини.

Вместо купешка майонеза използвайте домашна, която може да приготвите от яйце и олио. А вместо колбас и шунка прибавете в салата варено месо, като най-добре е бяло пилешко месо, тъй като е най-здравословно.
 Сгряващи предписания за зимните дни  Сгряващи предписания за зимните дни  Сгряващи предписания за зимните дни  Сгряващи предписания за зимните дни
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР