Тийнейджърството е възраст, през която човек постепенно се самоосиновява, подготвя

...
Тийнейджърството е възраст, през която човек постепенно се самоосиновява, подготвя
Коментари Харесай

TEEN POWER 2.0: Бъдещето принадлежи на теб

Тийнейджърството е възраст, през която човек последователно се самоосиновява, приготвя се за това да носи отговорност за дейностите и бездействията си.  А идеалите, които допреди са увенчавали родителя, стават на пух и прахуляк, и това по едно и също време е доста мъчително и плашещо, само че в това време - вдъхновяващо.

В сегашната действителност огромно предизвикателство е виртуалното другарство и обществените мрежи, където човешките връзки значително се изкривяват, показват се облици и животи, които са напудрени, филтрирани, оцветени, както в дословен, по този начин и в метафоричен смисъл. Трудно се ориентираме в действителността и постоянно се “изгубваме в превода ”. Още по-трудно е за младежа, който в интервала на своето тийнейджърство построява своята еднаквост. Период, когато интензивно има потребност от група, от компания, от обществена среда и я търси в мрежите, в учебно заведение, другаде. Тогава престижът на родителя се губи за сметка на развиването на почитател културата, обвързвана с фаворизирането на някого – артист, състезател, инфлуенсър или друга персона, на който несъзнавано подражава и това е част от себеоткриването.

Именно по тази причина младежите с неспокойствие чакат второто издание на единствения по рода си еднодневен семинар, отдаден на тях - Teen Power 2.0: Бъдещето принадлежи на теб .  Събитието, което предходната година бе отличено с наградата „ Събитие на годината “ на b2b Media ще се организира на 4 юни (събота) от 11 до 17 ч ., а мястото, което още веднъж ще събере младежите дружно е Международно Висше Бизнес Училище с адрес: ул. Винсент ван Гог 7 в гр.София.

По традиция Teen Power 2.0 още веднъж събира на едно място обичани на младежите персони, измежду които телевизионният и кино продуцент Магърдич Халваджиян , най-хубавият ни кайтсърфист – Никола Абаджиев-Коки , основателят на най-успешната просветителна платформа Ucha.se Дарин Маджаров , създателят на ARC Academy - първата по рода си академия за основаване на видео игри и анимация – Антони Христов . Човекът, който възпламени цяла България да събира капачки за идеята „ Капачки за бъдеще “ – Лазар Радков , Максим Иванов – младежът с 2 върха на Гинес, който прекоси Атлантика за 105 дни дружно със своя татко в името на една идея, най-хубавият български сноубордист, приключил в Топ 15 на Олимпиадата в Пекин 2022 г – Радослав Янков и не на последно място - световноизвестната българска актриса – Мария Бакалова , която ще насочи своето обръщение към младежите.

Събитието има за цел да въодушеви и стимулира младежите да мечтаят самоуверено и да следват своя път, само че също по този начин и да им помогне да осъзнаят, че техният живот зависи от самите тях и се дефинира от изборите и стъпките, които вършат още в тази възраст. Затова и този път в Teen Power 2.0  срещите ще бъдат онлайн, а лекторите ще споделят техните вдъхновяващи истории от действителния живот, тъй като имаме вяра, че споделената персонална история е най-истинският образец и ентусиазъм за развиване за всеки човек.  

Водещ на събитието, което тази година е под надпис – „ Бъдещето принадлежи на теб! “ е кинорежисьорът Крис Захариев , който бе измежду лекторите в първото издание на събитието през 2021 г.  А ко-водещи на Teen Power 2.0 още веднъж ще бъдат представители на младежите.

Освен срещите с тези невероятни персони, които ще споделят своите персонални истории и път, младежите ще могат да се срещнат с нови благоприятни условия за тяхното развиване на щандовете на Teenovator и Академията за визионери на Столична община, както и да научат повече за света на анимацията, участвайки в workshop, проведен за тях от ARC Academy. Всички записали се в събитието ще могат да се насладят на безплатните питиета и лакомства, обезпечени особено за тях от сътрудниците на ивента, както и да вземат участие в специфичната лотария с награди, общително предоставени от лекторите и от спонсорите на събитието.

Teen Power 2.0 е предопределен за децата в тийнейджърска възраст сред 13 и 19 години (7-12 кл.), а присъединяване в събитието още веднъж е изцяло гратис. Необходима е само регистрация в сайта – www.teenpower.bg. Местата са лимитирани, само че точно за това е планувано лъчение на събитието онлайн в уеб страницата www.teenpower.bg в деня на ивента, както и в обществените профили на ивента.

Организатор на събитието още веднъж е Фондация „ Бъдеще в Светлина “, част от Образователна група „ Светлина “ с поддръжката на Фондация „ Америка за България “, Vivacom, Еконт, Биодерма, СофтУни Светлина и доста други.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР