Тийнейджърите в Instagram ще станат по-защитени от посегателствата на възрастни(снимка:

...
Тийнейджърите в Instagram ще станат по-защитени от посегателствата на възрастни(снимка:
Коментари Харесай

Instagram забранява на възрастни да пишат на тийнейджъри


Тийнейджърите в Instagram ще станат по-защитени от похищенията на възрастни
(снимка: CC0 Public Domain)

Екипът на обществената мрежа Instagram вкара нови правила, ограничаващи връзката сред младежи и възрастни консуматори. Целта е общността да стане по-безопасна за младите ѝ членове.

За да защитят младежите от заплахите, които дебнат при навлизането на младежите в света на възрастните, да блокират опцията на възрастните консуматори да пишат персонални известия на младежи, които не са абонирани за тях.

Ако се опита да написа на някой младеж, възрастният ще получи известие: „ Не можете да изпращате известия до този акаунт, до момента в който не се записва за вас ”. също по този начин ще получават предизвестия, в случай че консуматор, „ проявяващ евентуално съмнително държание ” им напише персонално известие.
още по тематиката
Сигналът ще предлага опцията „ недоволство ” или „ блокиране ”, както и увещание, че не е наложително да се дава отговор, а също и в допълнение предизвестие „ внимавайте, когато споделяте фотоси, видеоклипове или информация с непознати ”.

Подобни предизвестия ще бъдат изпращани, в случай че модерационните системи на Instagram открият съмнително държание на, оповестяват от обществената мрежа.

Компанията не дава детайлности за това по какъв начин работят въпросните механизми, само че прецизира, че подозрителното държание може да включва изпращане на „ огромен брой поръчки до другари или известия до хора под 18-годишна възраст ”.

Според разработчиците на Instagram, новата функционалност ще стане налична за потребителите в някои страни от този месец, а „ скоро ” ще се разгърне в интернационален проект.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР