(снимка: Kikiriki.bg) Лятото е динамичен сезон, който често се асоциира с

...
(снимка: Kikiriki.bg)
Лятото е динамичен сезон, който често се асоциира с
Коментари Харесай

Иновативни решения за дома и градината, които да обмислим за летния сезон


(снимка: Kikiriki.bg)

Лятото е динамичен сезон, който постоянно се асоциира с пътувания и ваканции на екзотични места. Съществуват обаче и няколко метода, посредством които можем да създадем дома си също толкоз приятна и занимателна локация.

Иновативните решения от този вид включват, външни басейни, летни кухни, шатри, веранди и голям брой други уреди, които спомагат за един паметен сезон в домашни условия.
Външни басейни и надуваеми джакузита
Инвестицията в действителен застроен басейн, който е неизменима част от двора и градината, постоянно е огромна и от време на време неоправдана. Далеч по-бюджетни и практични са разновидностите за сглобяем, които могат да се конфигурират при нужда и отстраняват когато и да е.

Съществуват в голям брой размери и материали на направа, което също ни оказва помощ в избора. Можем да си сглобим огромен външен басейн за празненство и събирания и да употребяваме по-малка опция, когато сме в фамилна конюнктура или независимо.

Друга забавна алтернатива, сходна на външните басейни, са надуваемите джакузита. Мнозина ги избират за лятото поради приятните чувства, които носят, както и поради способността им да се привеждат в режим на подготвеност релативно елементарно и бързо.
Лятна кухня
Друга известна сграда, която доста притежатели на жилища с двор избират да заложат в имотния проект, е лятната кухня. По традиция тя разполага с уреди за готвене, маса, столове и посуда, които да създадат приготвянето на храна на открито по-удобна задача. Лятната кухня е желана за лятото поради опцията да се насладим на природата и чистия въздух, изключително в случай че работим от у дома и не прекарваме толкоз време на открито.
Шатри и беседки
Все повече и повече домове, може би въодушевени от сантименталните филми, залагат на съществуването на шатра в двора си. Градинските шатри са подобаващ избор за иноваторите, които обичат да прекарват време на открито и то в конюнктура, построена напълно от самите тях. Конструкциите от този вид постоянно са и средство за изложение на персонални дизайнерски желания и са натурален акцент на външното пространство на дома.

По-разпространена опция на шатрите са беседките – структури с таван и подпори, които постоянно служат за събирания с другари или домакински релакс. Могат да се приспособяват и като летни кухни.
Обособени веранди
Освен обичайните тераси, от ден на ден и повече архитектурни проекти на къщи включват и верандите. Тя съставлява обособено полуотворено помещение с колони, залепено към някоя от стените на жилището. Често е направена от дърво и има лично осветяване, даже от време на време остъкляване.

Използва се, когато желаеме да си починем след претрупан ден, да отделим време за себе си с чаша обичано пиво в ръката, да се съберем с другари или просто да подишаме чист въздух. Подходяща е за място за игра на децата, както и за по-официални събития.
Интериорни детайли
Съществуват и редица интериорни детайли, които могат да създадат дома ни надалеч “по-летен ”. Такива са огромните плъзгащи се прозорци и порти, свежи цветове на стаите и жилищните акценти, потребление на естествени материали в интериора и други. Чрез тях разрешаваме на най-горещия сезон да навлезе по органически метод в всекидневието ни и да му се насладим изцяло, без да пропуснем нито една страст.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР