Тийнейджърът Джуд Белингам ще дебютира за английския национален отбор в

...
Тийнейджърът Джуд Белингам ще дебютира за английския национален отбор в
Коментари Харесай

Саутгейт обясни решението си да викне 17-годишния Белингам

Тийнейджърът Джуд Белингам ще дебютира за британския народен тим в семейството против Република Ирландия в четвъртък, съобщи селекционерът Гарет Саутгейт. Така 17-годишният халф на Борусия Дортмунд, който бе извикан в състава на мястото на контузения, ще стане третият най-млад национал за страната след Уейн Рууни и.

" Надявам се да можем да го пуснем на терена. Още с първия ни диалог му споделих, че ще има няколко тренировки с останалите футболисти и ще взе участие в мача. Ще забележим по какъв начин ще се показа, само че при всички положения това е позитивно за него ", сподели Саутгейт на конференция преди контролата.

Английският селекционер добави, че се е спрял на Белингам, тъй като той е млад и може да бъде дълготрайна алтернатива за националния тим.

" Винаги ми е била забавна реакцията на някои хора, когато повикам избран футболист, тъй като те незабавно заговарят за други варианти и не схващат решението ми. Специално за Джуд мога да кажа, че той може и да не е по-добър от един или двама други ветерани, които се загатват, само че те по този начин или другояче не играят на неговата позиция. Това е реалност ", продължи Саутгейт.

" Както и да е, това е повиквателна за мача с Република Ирландия. След него ще преценим дали той ще остане с нас и през идната седмица ".

След контролата през днешния ден Англия ще играе за Лигата на нациите против Белгия и Исландия. Последният изнемощял от състава е централният бранител, който получи травма в коляното по време на подготовка в сряда. Той бе отпратен назад към.

" Не мога да кажа какъв брой сериозна е неговата травма, тъй като към момента не е минал скенер. Личеше му обаче, че изпитва остра болежка. Нямаше никой към него сега на травмата и това по никакъв начин не ми харесва ", сподели още британският селекционер.

" Искрено се надявам да не е това, което може да бъде (скъсани кръстни връзки), само че несъмнено не изглеждаше добре. Мислите ми са с него и се надявам травмата да не е дълготрайна ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР