Tiriac Foundation Trophy, първи кръгВиктория Томова – Илона Гьороайе 6-1,

...
Tiriac Foundation Trophy, първи кръгВиктория Томова – Илона Гьороайе 6-1,
Коментари Харесай

Томова започна с убедителна победа в Букурещ


Tiriac Foundation Trophy, първи кръг

Виктория Томова – Илона Гьороайе 6-1, 6-3

Виктория Томова стартира присъединяване си на WTA 125 шампионата в Букурещ с безапелационна победа над представителката на домакините Илона Гьороайе (№358). Българката изпита известни усложнения във втория сет, само че все пак не остави подозрение в превъзходството си и справедливо продължи към осминафиналите.

Там нейна съперничка ще бъде Кристина Дину (№385) или шестата в схемата Пана Удварди (№76).

Томова завоюва 57% от точките си на първи начален удар (17/30), като в хода на мача бе доста по-резултатна както на сервис (32-24), по този начин и на ретур (29-18). Първата ни ракета беше безупречна при възможностите си за пробив (5/5), до момента в който Гьороайе оползотвори един от двата брейкпойнта, до които доближи (50%).

В първия сет конспирация на процедура нямаше. Томова заигра доста мощно още от началото и осъществя два поселдователни пробива, като по този метод натрупа удобен задатък от 4-0. Гьороайе прекъсна серията ѝ, само че не за дълго. Първата ни ракета даде единствено три точки в идващите два гейма, като по този метод записа нов брейк и завоюва изрично откриващия сет с 6-1.

Доминацията на Томова продължи и тя осъществя ранен пробив за 2-0 във втората част. Впоследствие обаче международната №98 си разреши известно разпределяне, което разреши на Гьороайе да върне брейка и да изравни, като равенството се резервира до 3-3.

Повратният миг за развиването на сета бе седмият гейм. Той бе най-дългият и оспорван в мача, като Томова бе изправена пред точка за пробив, само че съумя да избегне заплахата и да завоюва подаването си. От този миг нататък българката не изпусна самодейността до края. Световната №98 осъществя нов пробив, който затвърди със сервис гейм на 15 и по този метод оформи крайното 6-1, 6-3 след 75 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР