Тихомир Стойчев и Ирена Димитрова са назначени на длъжността заместник-министър

...
Тихомир Стойчев и Ирена Димитрова са назначени на длъжността заместник-министър
Коментари Харесай

Трима заместник-министри са назначени в МВнР и Министерство на електронното управление

Тихомир Стойчев и Ирена Димитрова са назначени на длъжността заместник-министър на външните работи, а Валентин Мундров поема поста на заместник-министър на електронното ръководство.

Тихомир Стойчев е посланик от кариерата . В интервала 2016 година - 2022 година е ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Съединените американски щати. Между 2012 година - 2016 година дипломат Стойчев е бил секретар на президента на Република България по въпросите на външната политика. От 2008 година до 2011 година е заемал длъжността заместник-ръководител на българското посолство във Вашингтон, като от ноември 2009 година до август 2010 година е изпълнявал длъжността краткотрайно ръководещ на посолството. В интервала 2003 - 2007 година е бил консултант по политическите и икономическите въпроси в посолството в Съединени американски щати. От 1996 година до 2000 година е бил трети секретар в Мисията на България към Европейски Съюз в Брюксел. В Министерството на външните работи е работил като шеф на отдел в дирекция " Европейска интеграция ", шеф на дирекция " Америка ", и.д. Постоянен секретар. Тихомир Стойчев е магистър по философия и история от Софийския университет " Св. Климент Охридски " и е бил на голям брой специализации в чужбина.

Тихомир Стойчев, зам.-министър на Министерство на външните работи
Снимка: МС

Ирена Димитрова е посланик с над 20 годишен стаж в Министерство на външните работи , минала е поредно през всички стадии на кариерно развиване с фокус политиката за сигурност и НАТО. В интервала 2021 година - 2022 година е заместник-министър на външните работи, а досега е дипломат за специфични поръчения по построяването на резистентност в Министерство на външните работи. Димитрова има два задгранични мандата - в Обединеното кралство и в Постоянната делегация към НАТО в Брюксел. Завършила е Философския факултет на Софийски университет " Св. Климент Охридски " с магистърска степен и Дипломатическата академия на Кралство Испания с академична степен " Магистър по интернационалните връзки " от Мадридския университет Компултенсе.

Ирена Димитрова, заместител - министър на Министерство на външните работи
Снимка: МС

Валентин Мундров, който е назначен за заместник-министър на електронното ръководство , е експерт в областта на осведомителните технологии с повече от 20 години изчерпателен механически опит в създаването, внедряването и поддръжката на комплицирани осведомителни системи. Притежава експертиза в стратегическото обмисляне, построяването на високопроизводителни екипи, ръководството на планове и стратегии. До този миг Мундров е бил ИТ съветник в Националната здравноосигурителна каса. В интервала сред 2013 година и 2022 година е работил като шеф в дирекция " Софтуерна интеграция " в " Информационно обслужване ". Бил е специалист в Агенция " Митници ", както и в Министерството на здравеопазването. Има трудов опит и в частния бранш. Мундров е магистър със компетентност " Индустриално инженерство " в Техническия университет - София, приключил е и " Електронен бизнес и електронно ръководство " в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Той има и голям брой документи в региона на осведомителните технологии.

На 6 юни, преди постоянното държавно управление да встъпи в служба, служебният министър-председател Гълъб Донев освободи от служба огромна част от заместник-министрите в служебния кабинет. 

Валентин Мундров, който е назначен за заместник-министър на електронното ръководство
Снимка: МС

Мариела Модева отпада като зам.-министър на туризма

Проф. Мариела Модева отпада за завръщането си като заместник-министър на туризма в новото държавно управление. Причината е, че ще бъде в спор на ползи със своя брат Иван Модев, който стана шеф на кабинета на премиера акад. Николай Денков, оповестиха за TravelNews чиновници от Министерството на туризма. Зам.-министрите се назначават от премиера и действително тя ще изпадне в подчинено състояние на брат си, което е тежък спор на ползи, обясниха адвокати.

Иван и Мариела Модеви са деца на Тодор Модев - дълготраен кмет на тогавашния Коларовски район в София по времето на комунизма, а след измененията - дългогодишен общински съветник от Българска социалистическа партия и районен началник на София (от 2005 до 2009 година по времето на тройната коалиция). Синът Иван Модев гравитира към Политическа партия, а Мариела Модева е в Българска социалистическа партия, като в предното постоянно държавно управление беше назначена за заместител на някогашния министър на туризма Христо Проданов, който също е от социалистите.

На проф. Модева се търси друго амплоа във ведомството, като най-вероятно ще стане консултант на министър Зарица Динкова, настояват чиновници. В предното постоянно държавно управление и по-късно в двата служебни кабинета, Модева не блестна с доста свършена работа. Напротив, постоянно беше подложена на критика от сектора поради рекламата и маркетинга на туризма на България, за които тя отговаряше. Дори провали презентацията на страната ни през май във Англия. Засега е назначен единствено един заместител в туризма - Ирена Георгиева, която заема поста към този момент 8 години. За другото място към момента се търси човек от сектора, разясниха от министерството.

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР