Тихомир Благовестов e световен и европейски шампион по самбо и

...
Тихомир Благовестов e световен и европейски шампион по самбо и
Коментари Харесай

Дан Колов е моят герой и възстановявам родната му къща: Тихомир Благовестов


Тихомир Благовестов e международен и европейски първенец по самбо и бойно самбо. Като подготовка всяка заран тича от родното Севлиево до село Сенник, където е къщата на Дан Колов и впечатлен от паметника му, става негов почитател. Възпитаникът заслужилия треньор и почетен жител на Севлиево Досьо Досев, който живее повече от 15г. в София през последните години организира акция за възобновяване на къщата – музей на Дан Колов, която е оставена от страната в тежко положение и непрестанно я поддържа. Бившият чиновник в Специализирания отряд за битка с тероризма /СОБТ/ е студент в пловдивския университет ВУСИ катедра Национална Сигурност е „ горделив татко на две деца от страхотната любяща брачна половинка, грижовна и виновна майка”, както споделя. Последната му акция за къщата на легендата беше на рождения ден на Дан Колов 26 декември, само че през новата година има и нови проекти за нея.

Българската фантазия ли е Дан Колов? Сбор от американската фантазия сбъдната, плюс победа над Европа и над света, българска победа?

В наше време не виждам никой, който даже малко да прилича личността Дан Колов. Да, личността! Колкото повече опознаваш живота му, толкоз повече започваш да се гордееш, само че и да се натъжаваш. Натъжаваш сезащо такива като него са “дефицит” в наше време, а имаме крещяща потребност от такива персони. България има потребност!

Дан Колов е обиколил целия свят, борейки се за България като Българин! В Америка е бил на респект и почитание, в Европа е посрещнат като Господин никой, само че бързо е запленил Стария континент с качества като праволинейност, почитание, национализъм, любов към родината и, несъмнено, спортни триумфи. Това е предписание огромно усещане и го е откроявало от останалите. Както го е и издигнало до европейски първенец по битка.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР