The Bingo Project е новаторски модерен сатиричен балет, който в

...
The Bingo Project е новаторски модерен сатиричен балет, който в
Коментари Харесай

Спечелете билети за турнето на The Bingo Project в страната с играта на OFFNews

The Bingo Project е реформаторски съвременен язвителен балет, който сега организира своето лятно турне в страната, като към този момент ще посети Варна, Добрич, Русе и Велико Търново.
 Балетът може да е подигравателен, смешен, само че и язвителен. The Bingo Project го потвърждава  3 невероятни неща, които не подозирате, че ще видите в театър
OFFNews предлага на 4 от своите читатели да завоюват по два билета всеки за театър от програмата в определен от тях град. Просто отговорете на въпроса по-долу.

Колко града включва лятното турне на The Bingo Project?

А) 10

Б) 4

В) 2

Г) 6

Дайте своя отговор като коментар под Facebook обявата или в уеб страницата на OFFNews. Имате време до 12:00 часа във вторник, 30.07.

Билети за представлението може да намерите на всички каси на EasyPay, както и онлайн.

Действието в The Bingo Project се развива в несигурно бъдеще, в антиутопична реалност, диктувана от бюрокрацията и корупцията и потърпевша от световното стопляне. Героите се намират в Швейцария, която се е трансформирала в островна страна и оцеляването им зависи от спечелването на планове, които биват финансирани от бюрократичните кръгове.

Действието се завихря към плана, който слага героите в комични и непредвидени обстановки, като женитба, заравяне и телевизионно предаване, одухотворени от многонаграждавания балет „ Арабеск “. Сюжетът се диктува от Чиновника, в чиято кожа влиза артистът Ники Станоев. Представлението се разиграва на фона на дребния, само че мощен оркестър Bingo Symphony Orchestra, който е особено образуван за представлението и показва тълкования на класики от Стравински, Шостакович, Прокофиев, Барток, Чайковски и прочие, латино и брейк през призмата на джаза и рока.

Музиката дава отговор на условията на обстановката във всеки един миг. Лебедово езеро и Лешникотрошачката минават в латино ритми и брейк танци от Electric Force Crew. Хореографията на спектакъла е взаимоотношение сред музика, актьорско майсторство и съвременни танцови техники, които впечатляват със своята образна последователност.

Историята даже разсънва Дявола от балета на Стравински и го предизвика да се включи в действителното деяние. Той се явява притежател на стремежа, на желанието на хората да разрушат статуквото. Без да издаваме доста, единствено ще споменем, че най-после Дяволът бива освободен. Танцовото шоу предлага съвременен и занимателен прочит на постоянно изменящите се бюрократични проблеми посредством микса от изкуства и подредения безпорядък на сцената. Героите съумяват да основат моден и хуманистичен облик и да потвърдят, че макар събитията, хората си остават хора и музиката и любовта дават смисъл на живота.

Можете да го гледате на 3 август във Варна, на 4 август в Добрич, на 5 август в Русе и на 6 август във Велико Търново.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР