Тези животни са лишени от свободата си, а тяхното страдание

...
Тези животни са лишени от свободата си, а тяхното страдание
Коментари Харесай

Азия и робите в туризма

Тези животни са лишени от свободата си, а тяхното страдалчество е превърнато в промишленост.

Хиляди слонове в Азия биват употребявани за привличане на туристи, заяви Световната организация за отбрана на животните. За жал, снимането и прегръщането на животните не изчерпа предлаганите услуги на посетителите.



Слоновете са принудени да вземат участие в циркови номера и да носят в някой случаи повече от двама туристи на гърбовете си.



В продължение на две години представители на международната организация посещават местата, където употребата е най-страшна. Те разказват бързо растящата и доходоносна, само че едва контролирана промишленост, жертва, на която стават голям брой слонов всекидневно.

От изследването на организацията станало ясно, че епицентърът на процъфтяващата промишленост е Тайланд. Там броя на слонове, оковани във вериги, е два пъти по-голям спрямо общия брой на всички останали, намиращи се в територията на Азия. От всички 2923 регистрирани слона от туристическата промишленост, чиято основна цел е привличането на туристи, 2198 се намират в територията на Тайланд.



Изненадващо броя на експлоатирани слонове в Индия е относително по-малък – 617. Други страни, където жестоката процедура взима място са Шри Ланка (166 слона), Непал (147), Лаос (49) и Камбоджа (36).

Представителите на организацията за отбрана на животните оценили всички 220 сборища на ужасната промишленост в Азия по десетобалната система (1-10). Оказало се, че 77% от тях оферират неприятни условия за слоновете.

Едно от жестоките неща, на които са подложени нещастните животни, е карането на триколка. "Обучението, което се изисква, с цел да накарат слоновете да извършват сходни трикове, е изключително грубо и стресиращо ", споделиха откриватели.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР