Тези думи на министъра на финансите и супер вицепремиер Асен

...
Тези думи на министъра на финансите и супер вицепремиер Асен
Коментари Харесай

Слави Трифонов се оказа прав за Асен Василев: Много ми е ляв

Тези думи на министъра на финансите и " супер " вицепремиер Асен Василев станаха мотив за остри реакции на бизнеса. Казаното от него е и водеща тематика в обществените мрежи.

икономическия консултант на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова.

Повечето мнения обаче са в посока, че това изявление е неприемливо за финансов министър приключил " Харвард ".

Ето и част от мненията:

Стефан Тамбуев

Как е допустимо финансов министър с харвардска тапия да се изцепи, че за ниската продуктивност на труда и ниските заплати са виновни работодателите, а не пазарът и растежът на ползване, които в най-голяма степен се дефинират от паричната политика на държавното управление.



Соня Колтуклиева:

Асен Василев от ложата на “десни политики с леви ограничения и обратното” се скара с работодателите. Нещо извънредно за финансов министър - нормално те се сблъскват със синдикатите, поради настояванията за повече пари за обществени заплащания.

Слави Трифонов беше прав, обяснявайки за какво не е присъединил Асен Василев в проекто-кабинета на “Има подобен народ”: доста ми е ляв.

“От пазара би трябвало да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да заплащат по този начин, че да няма работещи небогати. Защото не могат да основат организация и да употребяват уменията на служащите. Тук служащият не можеш да изкара 710 лв., а в Гърция умерено изкарват по 1 000 евро.”

Ето какъв шеф е бил самият Асен Василев: “Мортен Лунд пред БТВ: “Той е лъжец, само че е доста, доста интелигентен. Изключително интелигентен. Инвестирахме 15-20 милиона евро, с цел да разработим софтуера, имахме сред 30 и 50 програмисти в България. Не измами единствено мен, а и свои другари. Аз бях малоумен и доверчив, и му повярвах. Той дружно с няколко програмисти взеха кода и отпътуваха за Китай и го продаде на китайското държавно управление, откакто аз открих тези клиенти. Софтуерът беше благосъстоятелност на компанията, а той просто го взе и го продаде самичък ". (Асен Василев пред Тристранната комисия)

Пътьом да отбележа, че Асен Василев отхвърля да е лъжец, дори съди за това изказване Тошко Йорданов, само че не отхвърля договорката с китайска компания. Тогава - по какъв начин по този начин министърът на финансите заявява съществуването единствено на някакви си 74 000 лв.?



Емил Томов

Аз съм скандализиран, че човек в здравия си разум е кадърен да изрече нещо сходно, не знам за вас. Буквално това е най-скандалното изявление, което съм чувал от властта, от Орешарски до през днешния ден! " От пазара би трябвало да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да заплащат по този начин, че да няма работещи небогати. Защото не могат да основат организация и не могат да употребяват уменията на служащите ".

Нека напомним, че всеки е свободен да се мъчи да прави бизнес на свободния пазар и да дава високи заплати, с което да притегли чиновниците на съперниците си, само че не е вярно по административен път да се отстраняват работни места, я с минимална заплата, я с държавна интервенция!



Виктор Димчев

Приблизително половината от популацията работи за нещо като минималната работна заплата.

Около половината от пенсионерите получават нещо към минималната пенсия.

Първите хранят вторите. Затова не ни се получава, некадърните държавници са настрана.

Онова, което група бездарни продавачи на честност и илачи ни продават, ще счупи страната тъкмо както я счупихме предходните талази некадърници - тези от началото на 90-те, от 96-97-ма, от 2008-2009.

После тези краткотрайни политически светулки, както и предходните пъти, ще се покрият за известно време, ще ближат рани из куриозни медии, с цел да изпълзят по-нататък в нов образ.

Тогава старите муцуни вампирясват и стават носители на смяната, която изсмуква отново и още веднъж персоналните ни сметки, фантазиите ни, вероятния разцвет.

Просто е като длъжностен министър на власт.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР