Тейлър Фриц се представя фантастично през 2022-ра и напълно заслужено

...
Тейлър Фриц се представя фантастично през 2022-ра и напълно заслужено
Коментари Харесай

Фриц: Вземането на решения срещу Надал е лесно; ще играя максимално освободено

Тейлър Фриц се показва фантастично през 2022-ра и изцяло справедливо с поздрави с дебютната си купа от сериите " Мастърс ", триумфирайки с купата в Индиън Уелс и по този начин се трансформира в първия американския първенец в шампионата от времето на Андре Агаси. Световният номер 14 придвижи мощните си изяви и на тревните кортове, където неотдавна завоюва конкуренцията в Ийстбърн и след това откри място в четвъртфиналите на Уимбълдън. Днес обаче серията от 8 следващи победи на 11- тия подложен е в сериозна заплаха, имайки поради предстощата му среща с Рафаел Надал. Двамата към този момент премериха сили на финала в Индиън Уелс, когато Фриц нанесе първото проваляне на Матадора през сезона и в този момент 23-годишният тенисист наподобява решен още веднъж да надиграе именития си противник.

" Бях доста нападателен в предишния ни мач и се възползвах от възможностите си, Длъжен си да действаш по този метод, когато се изправиш против някой като Рафа. Вземането на решения е елементарно в конфликт с Надал, тъй като си в ролята на новобранец и просто би трябвало да избереш допустимо най-агресивното продължение. Харесвам тези дуели, защото мога да играя оптимално освободено и не се впускам в непотребни размисли, което постоянно позволявам, в случай че съм любимец в дадена среща.

Тогава непрестанно се запитвам по какъв начин да подходя в дадена обстановка и фактически ми е доста по-трудно. Досега играх против тенисисти, които се очакваше да победя и вътрешно бях доста под напрежение. Днес най-сетне ще се усещам лек на корта. Наясно съм, че би трябвало да покажа най-високото си равнище, с цел да победа и събитията ще са доста разнообразни по отношение на Индиън Уелс. Сега двамата сме в положително физическо положение, до момента в който там се чувствахме все едно сме мъртъвци и следва да разберем какво ще се случи - разяснява Фриц.

Източник: Sportskeeda

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР