Тестов полет на най-голямата и мощна ракета, създавана някога, се

...
Тестов полет на най-голямата и мощна ракета, създавана някога, се
Коментари Харесай

Най-голямата и мощна ракета в историята ще излети след няколко часа

Тестов полет на най-голямата и мощна ракета, създавана в миналото, се чака да стартира до няколко часа. Ракетата " Старшип " е създадена от компанията на Илон Мъск " Спейс Екс ". Тя би трябвало да излети от галактическата база Старбейс в Бока Чика в Южен Тексас.
Прочетете още
Изстрелването й се чака сред 8 и 9:30 ч. сутринта (местно време), което е сред 16 и 17:30 ч. българско време.

120-метровата ракета, разработвана от компанията на Илон Мъск в продължение на години, е най-голямата и най-мощна в света. Тя е предопределена за пътувания до Луната и Марс. " Спейс Екс " получи позволение за полета от американския регулатор.

Очаква се " Старшип " да провокира гражданска война в пътуванията в космоса - транспортната система би трябвало да има запаси да закара в бъдеще 100 души на Марс.

 

Резултатите от тестовото изстрелване са несигурни, само че компанията разгласи, че триумфът ще се мери от това " какъв брой сме научили от теста ".

Илон Мъск прикани да няма свръхголеми упования към тестовия полет през днешния ден. Често първите тестванията на ракети приключват с неуспех. " Това е първото изстрелване на доста комплицирана, гигантска ракета, тъй че може да не се получи. Ще бъдем доста деликатни и в случай че забележим нещо обезпокоително, ще отложим изстрелването ", сподели Мъск.

Ако всичко мине по плана, " Старшип " би трябвало да излети над Мексиканския залив, по-късно двете елементи да се разделят и ракетата " Старшип " да лети на 100 км над Земята. За този тестов полет бустърът " Супер Хеви " би трябвало да се върне отвесно до залива и да потъне във водите му. А " Старшип " би трябвало 90 минути след излитането да се приводни в Тихия океан, покрай Хавайските острови.
 
Какво съставлява " Старшип "

Системата е проектирана да бъде изцяло и бързо неведнъж употребена, разяснява Би Би Си. Важните детайли да не изгарят и да не се изгубват в морето след полет, както става с други системи за полет в космоса, а да се връщат на земята.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР