Терзиев ще се бори да бъдат изчистени порочните практики в

...
Терзиев ще се бори да бъдат изчистени порочните практики в
Коментари Харесай

Терзиев ще се бори да бъдат изчистени порочните практики в “Топлофикация”

Терзиев ще се бори да бъдат изчистени порочните практики в “Топлофикация ”.

“Топлофикация ” София дава топлота на 450 000 души. Това е сдружение, което от години е на загуба и не се ръководи добре. Ние ще се борим в границите на идващия мандат в “Топлофикация ” София да бъдат изчистени всички порочни практики ”, съобщи той.

Терзиев, дружно с екипа на обединението даде конференция по един от най-наболелите проблеми за софиянци. А точно – действието и положението на “Топлофикация ” София. Той показа и опциите за решения на казуса. Кандидатът за кмет акцентира, че през идващия мандат ще положат основите сдружението да стартира да работи вярно.

“Ще се постараем “Топлофикация ” да работи транспарантно, отчетно и това да докара до по-качествена услуга, която ние да употребяваме ”, сподели още Васил Терзиев. По думите му, без значение от състава на идващия Столичен общински съвет, сдружението би трябвало да се реформира. ”

Екип от експерти работи от месеци за правене на цялостна идея за промяна в топлинното сдружение. Това заяви лидерът на листата на ПП-ДБ Борис Бонев.

Борислав Колев от “Спаси София ” разясни, че паропроводите са с нарушена целокупност, а чиновниците работят с нараснал риск.

“Всички енергийни котли в “Топлофикация ” София емитират по-високи излъчвания на азотни окиси, в сравнение с е по норма. Това визира качеството на живот за всички софиянци ”, акцентира още Колев. Той разяснява, че Франция е образец, тъй като там действат над 50 геотермални централи, които дават топлинна сила на над 250 000 семейства и това е при три пъти по-ниска себестойност в сравнение с нашата.

“Можем да вземем образец и от Дания, където работят над 120 слънчеви топлоцентрали с мощ над 1,1 гигавата. Там цената на силата е с 50% по-ниска ”, разяснява претендентът за общински консултант.

Борислав Колев акцентира, че ПП-ДБ и “Спаси София ” оферират декарбонизация, децентрализация и диверсификация на производството

“Нашата визия изцяло съответствува с тази на Европейски Съюз за климатично неутрални графове и финансирането ще бъде намирано доста по-лесно. Рресурсът, с който разполага “Топлофикация ” ще се влага доста по-умно ”, добави Колев.

Симеон Ставрев, също претендент за общински консултант, съобщи, че задачата на екипа на Васил Терзиев е от загуба, сдружението да мине на облага.

“Защото в този момент отговорностите на “Топлофикация ” София порастват. Реално тя към този момент не е благосъстоятелност на жителите, а на кредиторите ”, означи Ставрев.

В конференцията пред комините на ТЕЦ-а се причисли и депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев. Той бе безапелационен, че неприятното ръководство на сдружението рефлектира най-много на сметките на софиянци.

“В сметките ни има такса „ корупция “ ”, сподели Сабрутев и продължи: “Сметките, които жителите заплащат са повишени и извънредно неразбираемо образувани. Няма по какъв начин един консуматор да ревизира по какъв начин е образувана крайната цена ”.

“Топлофикация ” има потребност от ново управление, а преди този момент София има потребност от ново ръководство, съобщи още депутатът.

SafeNews припомня, че пазаруването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР