Теренното тестване на електронната рецепта ще продължи, докато не се

...
Теренното тестване на електронната рецепта ще продължи, докато не се
Коментари Харесай

Проф. Гетов: Намаляват сигналите за липса или недостиг на лекарства

„ Теренното тестване на електронната рецепта ще продължи, до момента в който не се откри точният баланс. Търсим разновидности, тъй че да бъдат задоволени всички страни “. Това съобщи пред bTV зам.-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов.

Той изясни, че в последно време внезапно са намалели сигналите за липса или дефицит на медикаменти, което съгласно него се дължи на ограниченията, подхванати от Здравното министерство.

Проф. Гетов увери също по този начин, че след инспекциите на ИАЛ се е открило, че за два месеца напред инсулин за българските пациенти има.

Той изясни, че са препоръчани разнообразни разновидности за усмиряване на пристрастеностите към електронните предписания.

„ Въвеждането на е-рецепта имаше своите позитиви във връзка с контрола на предписването, то обясни някои практики – ние към този момент имаме изясненост къде, какво и по какъв начин се предписва, тъй че не може да се каже, че електронните предписания са несполучливи “, акцентира зам.-министърът.

Той напомни, че се разисква незабавните медици да имат за прочут интервал правото да изписват хартиени предписания и увери, че ще бъдат прегледани безусловно всички оферти, постъпили от всички страни, които имат отношение към тези процеси.

Заместник-министърът обаче направи ангажимента, че без значение от това по какъв начин ще протекат диалозите със съсловията, 100% задоволство на всички ползи не може да бъде реализирано.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР