Тенисистката Катерина Димитрова се прибра преди няколко дни от участие

...
Тенисистката Катерина Димитрова се прибра преди няколко дни от участие
Коментари Харесай

Катерина Димитрова: Доволна съм от постигнатото през годината

Тенисистката Катерина Димитрова се прибра преди няколко дни от присъединяване в шампионати и подготвителен лагер в Съединени американски щати. Талантливата българка беше част от тима на ITF за девойки до 14 години.

През тази година Димитрова стана вицешампионка на Мастърса в Реджо Калабрия (Италия). Като част от тима на ITF през лятото Катя завоюва две трофеи на шампионати от първа категория до 14 година и 16 година в Регенсбург (Германия). Преди две години тя беше определена за най-полезен играч на Европейското отборно състезание до 12 година, където България завоюва златните медали дружно с Денислава Глушкова и Стела Пеева. През тази година тя беше част от националния тим до 14 година, който взе шесто място в Европа и девето в света.

Димитрова даде особено изявление за уеб страницата на Българската федерация по тенис.

- Катя, преди няколко дни се прибра от Съединени американски щати, където беше част от тима на ITF до 14 години. Разкажи за прекарването си от последния месец и какъв брой потребно е то за теб?
- Прекарах си ужасно, доста е хубаво да бъдеш част от тима на ITF, GSDF. Това беше една неповторима опция за мен да играя тези шампионати. Запознах се с доста деца от целия свят. Наслаждавах се изцяло през целия месец. Научих доста нови неща, за което съм признателна на целия екип. С партньорката ми бяхме доста покрай спечелването на купата на двойки на Eddie Herr и малко шанс не ни доближи. Смятам, че представянето ми на Orange bowl беше почтено и се любувах на цялото прекарване.

- С какви треньори и девойки тренира?
- Имахме две треньорки. Бетина Фулко от Аржентина, която е някогашна професионална тенисистка, и Янина Миниери от Чили. В тима бяхме събрани шест девойки и шест момчета от целия свят. Много съм щастлива, че имах опцията да се срещна и упражнявам с тях и да бъда част от тима.

- Как се справяш сама надалеч от вкъщи си за толкоз дълъг интервал?
- Справям се добре. Разбира се, че ми липсват фамилията и приятелите, само че пък намирам доста нови там, които ми оказват помощ да се оправя с това.

- Разкажи по кое време стартира да тренираш тенис и по какъв начин се възпламени по този спорт?
- Започнах да упражнявам тенис, когато бях на 6 години и половина. Спомням си по какъв начин един ден татко ми ме заведе на стената на учебното заведение покрай нашия блок, даде ми топка и ракета и двамата почнахме да играем. На мен доста ми хареса този спорт и по тази причина той ме записа да упражнявам тенис.

- Къде тренираш главно и с кой треньор?
- Тренирам в Търговска колегия,,Пловдив 1981 " с Петър Рангелов.

- Чувстваш ли поддръжка за това, което правиш?
- Да. Чувствам огромна поддръжка от фамилията ми, приятелите ми, клуба ми, учебното заведение ми и от федерацията по тенис, без която нямаше да може да се случи всичко това.

- Намираме се в края на 2018-а година. Доволна ли си от постигнатото през тази година?
- Беше тежка, само че изпълнена с прелестни моменти и прекарвания година. Благодарна съм за всичко, което се случи през нея. Изпълних задачите си, за което съм доста щастлива.

- Страхотно показване с националния тим на България за девойки до 14 година Можеше ли да се класирате и още по напред на международното и какво е възприятието да играеш за България?
- Така е. Можеше да се класираме и по-напред можехме и да сме в топ 8. Пропуснахме мачбол на решаващия мач на двойки против Япония. Чувството да играеш за България е неповторимо. То е съвсем неописуемо.

- Къде съгласно беше най-силното ти показване през годината?
- Мисля, че най-хубавото ми показване беше на шампионатите в Германия. Там завоювах първия си шампионат от първа категория на Tennis Europe до 14години, което беше доста особено за мен.

- Има ли нещо за което да съжаляваш, че не реализира през годината?
- Можеше да се показва по-добре на някои шампионати, само че като цяло съм удовлетворена от постигнатото през годината.

- Към какво е ориентирана подготовката ти сега. На какви шампионати ще наблегнеш през идната година?
- Имам да усъвършенствам доста неща на корта и във физическата ми подготовка. Ще играя шампионати до 16 години и ITF през идната година.

- Върху какво би трябвало да работиш най-вече?
- Да усъвършенствам играта си.

- Ще имаш ли време за отмора по празниците?
- Да. Имам отмора и дружно със фамилията ми сме по коледните и новогодишните празници.

- Какво обичаш да правиш в свободното си време?
- Обичам да излизам с приятелите ми, да отивам на кино, да чувам музика, да чета книги.

- Имаш ли занимание?
- Харесва ми да рисувам.

- Как успяваш да съчетаваш учебното заведение и тренировките?
- Не е елементарно да се съчетават и двете неща изключително, когато имаш доста домашни. Често ми се постанова да ги пиша по време на шампионатите, с цел да наваксвам.

- Какво си пожелаваш за идната година?
- Всички, фамилията ми, приятелите ми да сме живи и здрави, триумфи и прелестна 2019 година!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР