Тенис сензацията Наоми Осака е изправена пред съдбоносен избор. Шампионката

...
Тенис сензацията Наоми Осака е изправена пред съдбоносен избор. Шампионката
Коментари Харесай

Наоми Осака е изправена пред съдбоносен избор

 Наоми Осака завоюва Откритото състезание на Австралия и стана номер 1 в света
Тенис сензацията Наоми Осака е изправена пред предопределен избор. Шампионката от Откритото състезание на Австралия би трябвало да реши кое поданство ще одобри като само - японското или американското.

На 16 октомври т.г. Осака навършва 22 и съгласно законите на островната страна към този момент няма право на двойно поданство. Наоми е щерка на японка и хаитянин, като е родена в градче в района на Осака, откъдето идва и името й. Баща й избира тя да съставлява Япония, а локалната федерация я поддържа.

От тригодишна обаче Осака живее в Съединени американски щати. За нея се заговаря едвам през 2016 година, когато представители на тенис асоциацията на Съединени американски щати оферират на Леонард Франсоа да създадат щерка му новата спортна звезда на страната. Той отхвърля, само че в този момент решението към този момент би трябвало да вземе самата Наоми, а времето до 16 октомври тече с неумолима скорост.

В Япония към този момент показват съществени опасения, че любимката им ще избере Съединени американски щати. Изборът е предопределен, тъй като през 2020 година предстоят олимпийски игри в Токио и японските почитатели ще бъдат извънредно разочаровани да видят Наоми Осака под флага на Съединени американски щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР