Тенденцията да се консумират заместители на млякото, може да се

...
Тенденцията да се консумират заместители на млякото, може да се
Коментари Харесай

Внимавайте със заместителите на млякото, съветва диетолог

Тенденцията да се употребяват заместители на млякото, може да се окаже нездравословна, тъй като те провокират проблеми със сърцето, възпаления и деменция, заяви в. " Дейли експрес ".

Консумацията на мляко е намаляла във Англия с 30 % за последните 20 години и 20 % от семействата са заменили кравето мляко с негова опция. Все по-често хората купуват бадемово мляко, кокосово кисело мляко и соев сладолед. В същото време единствено 5 % от британците имат нетърпимост към лактоза.

Различните кафенета дават на клиентите си избор от заместители към латето. Но не всички млека на основата на ядки се вършат по еднакъв метод и съставките на някои могат да провокират здравословни проблеми. Голяма част от тях съдържат слънчогледово олио.

" Слънчогледовото олио не е тачено измежду лекарската общественост, поради високите равнища на омега-6, които се свързват с възпаления, заболявания на сърцето и деменция. Много е просто, бихте ли добавили един шот олио към закуската си? Вероятно не. Защо тогава го прибавяте със заместителя си на мляко? ", сподели основателката на компанията за био артикули " Плениш " Кара Роузън.

" Вече консумираме доста омега-6 във всекидневието си и изследване потвърди, че той може да има инфекциозен резултат, в случай че не одобряваме задоволително омега-3, с цел да възстановим салдото в тялото си ", сподели диетологът Рик Милър.

Той добави, че в някои от заместителите на млякото има добавки, като стабилизатори, емулгатори и синтетични витамини, които усъвършенстват усета и текстурата и оказват помощ първичният артикул да придобие типа и усета на мляко.

Експертите предизвестяват, че главното, за което би трябвало да следим при избора на подобен артикул, е количеството захар и е по-добре да избираме неподсладени разновидности на напитката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР