Темата за преразглеждане на държавните граници става все по-остра за

...
Темата за преразглеждане на държавните граници става все по-остра за
Коментари Харесай

Руското разузнаване: Полша иска Западна Украйна и е враждебна към Германия

Темата за преразглеждане на държавните граници става все по-остра за управлението на Полша в подтекста на украинската рецесия. Това се споделя в изказване на ръководителя на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) Сергей Наришкин, публикувано в понеделник, предава ТАСС.

" Според информация, получена от СВР, за полското управление в изискванията на украинската рецесия тематиката за геополитическото преразпределение, в това число преразглеждането на държавните граници, става все по-остра “, се споделя в изказването.

В него се твърди, че антигерманските настроения в Полша са отразени в полското военно обмисляне дружно със стремежите за завладяване на западните територии на Украйна. " Наред с нападателните желания към западните райони на Украйна, във Варшава се ускоряват антигерманските настроения и опасенията от вероятните реваншистки искания на Берлин във връзка с някогашните немски територии, отстъпени на Полша след Втората международна война. " Подозрителността “ към Федерална Република Германия към този момент е отразена в полското военно обмисляне “, се отбелязва в изказването.

СВР акцентира, че в действителност днешна Полша се трансформира в страната от времето на Юзеф Пилсудски , когато Варшава беше в спор с всичките си съседи и копнееше за териториално уголемение. " В навечерието на Втората международна война Чърчил подходящо назова тази Полша " хиената на Европа “ , споделят Службата за външно разузнаване.

Руското разузнаване напомня, че Генералният щаб на полските въоръжени сили в края на март провежда ученията " Даглезия “ за отработване на дейности при положение на военно нахлуване от запад. Според техния сюжет врагът държава, ситуирана на запад от Полша, разчитаща на националната диаспора, живееща в Западнопоморското воеводство (имайки поради етнически германци), прави " военна експанзия ". Според проекта на маневрите се приготвя нахлуване за завладяване на град Шчечин и пристанището му, както и летището Шчечин-Голеньов.

Според замисъла на ученията " войските на агресора " правят разузнаване със мощ , а на отбраняваната територия работят диверсионно-разузнавателни групи и кафези от коренно настроени представители на националното малцинство. Очакват се ракетно-артилерийски и въздушни удари. Отбраната се реализира от силите на три бригади от Въоръжените сили на Полша в региона на селата Тъново и Паргово, чиято задача е да удържат настъплението на съперника.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР