Телекомуникационните фирми в Канада се споразумяха да се подкрепят в

...
Коментари Харесай

Канадските телекоми се решиха да си помагат при нужда


Телекомуникационните компании в Канада се споразумяха да се поддържат при положение на срив на мрежата на някоя от тях (снимка: CC0 Public Domain)

Канадските мобилни оператори реализираха публично съглашение за обезпечаване и гарантиране на незабавен роуминг и друга взаимна помощ при положение на огромни сривове на мрежите, заяви държавното управление на страната в изказване. Споразумението идва след огромно спиране на услугата на един от операторите – Rogers Communications – на 8 юли, което засегна милиони мобилни консуматори в Канада.
още по темата
В изказване министърът на нововъведенията, науката и промишлеността Франсоа-Филип Шампан сподели, че мобилните оператори и други играчи в региона на телекомуникациите са се заели с редица отговорности, с цел да подсигуряват надеждността на услугите в интерес на потребителите.

„ Мога да оповестя на канадците, че е реализирано публично съглашение сред тези компании, дружно с редица други снабдители на телекомуникационни услуги, предлагащи интернет и мобилни услуги. От 9 септември, в случай че един от тези снабдители пострада от огромно спиране на мрежата, другите компании ще обезпечат нужната поддръжка и помощ, тъй че канадците да могат да се свържат с обичаните си хора, да имат достъп до 911 и да правят бизнес-транзакции “, сподели Шампан.

„ Като част от това съглашение фирмите се ангажират да дават ясни и навременни връзки, с цел да осведомят канадците и съответните органи за реакция и възобновяване по време на огромни спирания на мрежата “, добави той.

Този ход беше натрапен от управляващите вследствие на спирането на мрежата на Rogers през юли, когато услугите на оператора бяха сринати за повече от 15 часа. „ Прекъсването на Rogers от 8 юли беше недопустимо и ние би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че сходно нещо няма да се повтори в бъдеще… Канадците заслужават здрави, надеждни и налични телекомуникационни мрежи “, сподели още Шампан.

Очаква се наред с това съглашение на мобилните оператори и страната да обезпечи ограничения за непрекъсваемост на мрежите. „ Наредих на Канадския съвещателен комитет по телекомуникации за сигурност (CSTAC) да предложи спомагателни ограничения в границите на шест месеца, с цел да обезпечи постоянни и надеждни телекомуникационни мрежи в цялата страна, “ сподели министърът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР