Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Съдят младеж от Перник, хванат с мигранти след гонка и катастрофа в Монтанско

Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за осъществено закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1, т. 3, т. 4, т. 5 и т. 6., вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. В качеството на обвинен по него е притеглен 24-годишният Г.Г. от Перник 
В началото на 2024 година обвиненият Г.Г. се срещнал с лице от арабски генезис, който му предложил да транспортира задгранични жители против възнаграждение за транспорт. Уверил го, че те са с постоянни документи и му дал личния си лек автомобил БМВ. Обвиняемият се съгласил, като за услугата авансово получил 100 лв.. Останалата сума в размер на 300 лв. следвало да му бъде платена след оставянето на пасажерите на пристанището във Видин.
Колата, в която се намирали шестима чужденци, му била предадена в ж.к. „ Младост “ в София. 
На 05.02.2024 година, придружаван от собствен другар, който управлявал различен автомобил, обвиненият потеглил към Видин.
Около 19,40 ч. на основен път П-81 двете транспортни средства били спрени от полицейските чиновници от ГПУ-Чипровци. Обвиняемият не се подчинил и траял да се движи към Монтана. 
В региона на местността " Чапраза " управляваният от него автомобил аварирал. Пътуващите в него чужденци създали опит да избягат, само че били арестувани. На местопроизшествието бил открит и арестуван лидерът – обвиненият Г.Г.
В хода на следствието са били събрани доказателства за това, че той незаконно подкрепил трима задгранични жители. Единият от тях бил малолетен. Деянието е осъществено по метод рисков за живота на транспортираните лица.
Предстои делото против обвинения Г.Г. да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР