Телата ни се нуждаят от постоянно снабдяване с протеини, ако

...
Телата ни се нуждаят от постоянно снабдяване с протеини, ако
Коментари Харесай

Какво количество протеин трябва да консумирате всеки ден?

Телата ни се нуждаят от непрекъснато доставяне с протеини, в случай че се опитваме да отслабнем. Протеинът ни държи сити и задоволени. Ако сложите малко пилешко и ядки в салатата, ще бъде доста по-малко евентуално да ви се прияде нещо сладко след 1 час.

Протеинът също по този начин поддържа вашия метаболизъм доста повече от други хранителни субстанции като въглехидрати или мазнини, написа actualno.com. В проучванията за загуба на тегло при затлъстели човеци, групите, които ядат съответни количества протеини, губят най-голямо тегло. Така че, не попадайте в порочния кръг на недояждане. Уверете се, че давате на тялото си нужното количество протеин. А ето какъв брой е то:

Според Американското министерство на земеделието (USDA), телата ни би трябвало да получат към 0,8 грама протеин на кг телесно тегло. Благодарение на последните научни открития по отношение на изгодите от морските блага, USDA предлага съвсем 20% от нашия протеинов банкет да идва от морски блага.

Но в случай че не харесвате рибни артикули? Пробвайте с други храни с високо наличие на протеини, като пилешко, яйца, алено месо и млечни артикули. Ако търсите растителни протеини, тъй като сте вегетарианци или просто не желаете да ядете пържоли всеки ден, пробвайте фасул, ядки, семена и соеви артикули.

Важното е да се яде огромно многообразие от храни в фамилията на протеините. Затова, уверете се, че давате на тялото си нужното му количество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР