Имам една позната, която отдавна е надхвърлила 50-те, но въпреки

...
Имам една позната, която отдавна е надхвърлила 50-те, но въпреки
Коментари Харесай

Какво се случва, ако миете лицето си със солена вода всеки ден?

Имам една позната, която от дълго време е надхвърлила 50-те, само че все пак кожата на лицето ѝ наподобява ужасно! Всеки път, когато я видя, ми е доста мъчно да допускам, че цифрите, изписани в персоналната ѝ карта, дават отговор на действителността, споделя читателка на jenata.blitz.bg. Кожата ѝ постоянно има пресен и прелъстителен тип, в никакъв случай няма торбички под очите...

Един ден взех решение да я попитам по какъв начин съумява да поддържа лицето си толкоз красиво. Оказа се, че тайната ѝ е доста елементарна. Всеки ден се мие с разтвор от морска сол.

Първоначално се усъмних съществено в думите ѝ. Но когато се поразрових в интернет, разбрах, че сходна грижа за кожата се употребява още от антични времена.

После се замислих. След всяка отмора на морето установявах, че кожата ми като че ли е станала по-красива, а когато я докоснех с пръсти, като че ли пипах коприна. Тогава си мислех, че тези промени се дължат на морския въздух, почивката и пресните плодове и зеленчуци, с които съм се хранела.

Сега обаче се оказва, че всичко се дължи на солните бани. Може би по тази причина взех решение да тествам метода.

Солта играе ролята на стимулатор на кръвообращението. След измиване със солен разтвор, кожните кафези се обогатяват с минерали, притокът на кръв се усъвършенства, а кожата се подмладява. В допълнение, тя отпуска мускулите на лицето, акнето изчезва бързо, а порите се стесняват.

Препоръчително е да вършиме процедурата заран, след ставане. Преди да измиете лицето си, е добре да го почистите с гел, предопределен за измиване.

В 1 литър вода със стайна температура сложете 1 чаена лъжичка сол (препоръчително е да е морска), след което разбъркайте добре, с цел да разтворите веществото.

Мийте лицето си със солената вода за към 2 минути. След това изплакнете с топла вода, подсушете и нанесете овлажняващ крем.

Правете го всяка заран в продължение на седмица. После направете къса пауза, тъй като солта изсушава кожата на лицето. Което пък я прави извънредно подобаваща за хора с мазна кожа.

След едноседмичен курс кожата ви ще стане по-свежа, без пъпки и няма да е толкоз мазна.

Методът не се предлага за хора със суха кожа. Ако по лицето си имате бенки, брадавици и папиломи, също не би трябвало да употребявате разтвор със солена вода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР