Човешкият мозък е смятан от учените за най-сложната позната ни

...
Човешкият мозък е смятан от учените за най-сложната позната ни
Коментари Харесай

Най-опасната храна за мозъка

Човешкият мозък е считан от учените за най-сложната позната ни конструкция във Вселената. В него има над 86 милиарда неврона и не е изненада, че към момента знаем толкоз малко за този орган, написа zdrave.to.

В същото време учените непрекъснато вършат открития за него, с цел да можем да запазим здравето му допустимо най-дълго и да не му вредим.

Последното изследване в тази посока е от американски учени, които са разкрили най-опасната храна за мозъка. В опита са взели участие 209 души с деменция и междинна възраст 78 години и 418 души от същата възрастова група без признаци на деменция.

Те са попълнили въпросник, където показали ежедневното си меню. В допълнение, те са били постоянно преглеждани от лекари.

Хората, които обичат картофи, бисквити, торти и обработени меса, са по-склонни да страдат от деменция.

Учените откриха, че участниците с деменция избират разнообразни пушени меса, пасти, салами, десерти и алкохол. Докато участниците без деменция са яли плодове, зеленчуци, морски блага и необработено месо.

Така учените стигнали до заключението, че диета, основана на зелени зеленчуци, горски плодове, ядки, риба, е добра предварителна защита от деменцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР