Телата на осем души, хванати в капан в тунел, наводнен

...
Телата на осем души, хванати в капан в тунел, наводнен
Коментари Харесай

37 души загинаха при наводненията, връхлетели Южна Корея

Телата на осем души, хванати в капан в тунел, наводнен от пороен дъжд в централната част на Южна Корея, бяха извадени в неделя, оповестиха локалните управляващи, с което броят на починалите от проливните дъждове, които заляха страната, набъбна до 37, оповестява Ройтерс.

Началник на пожарната станция в западен Чеонгджу, сподели, че почти 15 транспортни средства, в това число рейс, са били потопени в подлеза в града, малко откакто дигата на близката река е била разрушена от пороите в събота.



Броят на починалите в тунела е девет, в това число едно тяло, извадено в събота, сподели той.

От Министерството на вътрешните работи и сигурността оповестиха, че към 18.00 часа локално време в страната са в неопределеност девет души, защото проливни дъждове предизвикаха свлачища и наводнения, като заповедите за евакуация обгръщат 8852 души.

Данните на министерството не включват тези в наводнения тунел, защото не е ясно какъв брой хора са били блокирани под водата.

Президентът Юн Сук Йол, който в този момент е на задгранично пътешестване, свика видеосреща за незабавна реакция и сподели, че някои райони не са подхванали превантивни ограничения против рисковото време, осведоми БНР.

Той подреди на министър-председателя Хан Дък-су да активизира всички налични запаси, с цел да сведе до най-малко жертвите и прикани метеорологичната организация бързо да разгласява прогнози, защото се чакат още проливни дъждове през идващите дни, оповестиха от неговия кабинет.

Корейската метеорологична администрация заяви, че в централните и южните елементи на страната може да паднат до 300 милиметра спомагателен дъжд до вторник.

Докато в Южна Корея постоянно валят проливни дъждове през лятото, през последните години страната е очевидец на внезапно нарастване на проливните дъждове.

Железопътната компания Korea Railroad Corp спря от събота всички мудни влакове и някои от влаковете-стрела заради опасения за сигурността от свлачища, наводнения на коловози и падащи камъни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР