Телата на две деца, които са били убити и осакатени,

...
Телата на две деца, които са били убити и осакатени,
Коментари Харесай

Отрязани носове, устни и генеталии: Варварско убийство на 2 деца в Южна Африка

Телата на две деца, които са били убити и осакатени , са открити сутринта, откакто фамилиите им оповестяват за изгубването, заяви " Дейли Мейл ".

Нкобиле Зулу, на 5 години, както и приятелят му Тиамо Рамание, на 6 години, изчезват в сряда, откакто бабата на Тиамо ги оставя да си играят на улицата в Соуето, Южна Африка. В сряда вечерта патрулите трескаво търсят момчетата, само че на сутринта телата им са открити на разнообразни места в Уайт Сити и Роквил.  Телата са били обезобразени при ужасяващото нахлуване и момчетата са били открити с отстранени носове, устни и зъби.

Убийствата породиха опасения, че в региона има сериен палач, а полицейският комисар на Гаутенг съобщи, че те ще бъдат изправени пред " цялата мощност на закона ". Някои локални поданици считат, че в региона може да се подвизава сериен палач, защото изчезналите деца все по-рядко се намират живи .

Членът на прокурорската гилдия на провинция Гаатенг Крезан Бош съобщи, че децата не са в сигурност в своите общности и че е извънредно значимо хората да се грижат за тях.

" Твърде постоянно научаваме за случаи на изчезнали дребни деца, които нерядко биват откривани мъртви. Това е явен знак, че животът на нашите деца е изложен на риск и по тази причина е от изключителна значимост, повече от всеки път, нашите общности да се грижат за децата ", каза Гаатенг Крезан Бош.

Тя прикани всеки, който разполага с информация за гибелта на момчетата, да се отзове: Насилието над деца е камшик, който не може да бъде толериран в нашите общности. Нека всички работим дружно и да докладваме за всякаква незаконна активност в нашите общности.

Председателят на комисията по сигурността на общността към законодателния орган Бандиле Масуку съобщи, че комисията е обезпокоена от осъществяването на такива закононарушения.

Извършителите на това извънредно действие би трябвало да получат най-строг урок и да бъдат дадени за образец, че в тази страна сходни ужасни закононарушения няма да бъдат толерирани.

Полицейският комисар на Гаутенг генерал-лейтенант Елиас Мавела съобщи, че активизира запаси за търсене на причинителите и че всеки, който има информация, би трябвало да се свърже с полицията.

Премиерът на Гаутенг Паняза Лесуфи посети опечалените фамилии и дефинира убийствата като " извънредно безчовечен " . " Това, което се случи, е непоносимо. То не би трябвало да се толерира. Извършителите би трябвало да бъдат издирени ", сподели той.

Бабата на Тиамо, Нкобиле Ндлову, не можа да сдържи сълзите си, когато описа за гибелта на внука си, за който се е грижила след гибелта на татко му през 2020 година " Каква трагична загуба! Ядосана съм, тъй като изгубих внука си. Той е рожба на първородния ми наследник, който умря през 2020 година ", споделя старата жена.

" Утешавах се с него. Разпознах го по облеклата му. Не можех да го погледна. Сестра ми махна покривалото и ми сподели, че гърлото му е прерязано, а гениталиите му липсват ",  сподели тя.

" Трудно е. Изпитваме болежка. Това ни нарани. Нямаме пари, с цел да погребем детето си. Нямаме средства и се нуждаем от правдивост ", сподели настойникът на Нкобиле Зулу, Мапити Шабалала.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР