Текстът, 35 от членовете на който бяха изцяло или частично

...
Текстът, 35 от членовете на който бяха изцяло или частично
Коментари Харесай

Макрон прогласи новия френски закон за имиграцията

Текстът, 35 от членовете на който бяха напълно или отчасти оповестени за противоконституционни, бе оповестен през днешния ден в формалния вестник на Франция. Префектите към този момент са получили първите указания по използването на новото законодателство, добавя Българска телеграфна агенция.

Новият закон лимитира достъпа на имигрантите до обществени помощи, вкарва годишни миграционни квоти и по-строги критерии за идването във Франция на родственици на имигранти, които към този момент се намират на френска територия.

Френският Конституционен съвет, който е претрупан със задачата да следи дали законите подхождат на конституцията, постанови, че доста от ограниченията, съдържащи се в закона, който бе признат под натиска на десницата и с поддръжката на крайната десница, са противоконституционни. В отговор дясната партия на " Републиканците " упрекна Конституционния съвет в опит за " юридически прелом ".

Във финалния текст на закона е съхранена желаната от държавното управление конструкция на законодателния акт, като занапред нататък френските управляващи ще могат по-лесно да експулсират чужденци, които са нарушили закона. Агенция Франс Прес отбелязва, че улеснената процедура за експулсиране на такива чужденци е един от целите на френския вътрешен министър Жералд Дарманен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР