Технологично Лукойл може веднага да започне да работи с различен

...
Технологично Лукойл може веднага да започне да работи с различен
Коментари Харесай

Има риск от обгазяване на Бургас, ако “Лукойл“ заработи веднага с друг петрол

Технологично " Лукойл " може незабавно да стартира да работи с друг от съветския нефт, само че това крие опасности от обгазяване на Бургас и проблеми за околната среда. Това сподели в студиото на " Говори в този момент " по Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Той изрази мнение, че най-вероятно Европейски Съюз няма да реализира единодушие по новия пакет от наказания против Русия през този уикенд и договарянията ще продължат през идната седмица.

От самото начало позицията на България във връзка с петролното ембарго е ясна - в случай че има дерогация за част от страните, ние желаеме да сме включени, в случай че не - няма да подкрепим глобите, посочи Василев.

" Едната причина е, че имаме огромно количество нефт, който идва от Русия, другата е, че има да се довършат спомагателни съоръжения в Лукойл Нефтохим, а и сега цената на съветския нефт е много по-евтина от Брент ", сподели още Асен Василев.

Той напомни че страни като Словакия, Унгария, Чехия и други също имат терзания във връзка с ембаргото на съветския нефт и имат потребност от време с цел да пренастроят производствата си.

" Ако ще има изключени за някои страни, ние също имаме потребност да допреустроим рафинеията. Да отложим ембаргото, с цел да не се обгази Бургас ", акцентира Василев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР