Британският крал Чарлз III е изгубил усещането си за вкус,

...
Британският крал Чарлз III е изгубил усещането си за вкус,
Коментари Харесай

Крал Чарлз изгубил вкуса си заради страничен ефект на химиотерапията

Британският крал Чарлз III е изгубил чувството си за усет, до момента в който се е подлагал на химиотерапия в битката си против неназована форма на рак. Необичайният непряк резултат разкри самият той в прочувствен диалог с ветерана от английската войска Арън Мапълбек в понеделник, заяви в. “Дейли Мейл ”.
Прочетете още
Двамата се срещнаха по време на посещаване в Музея на армейските полети в Мидъл Уолоп, Хемпшир. Преди седмици Чарлз III възобнови обществените си изяви съвсем три месеца откакто стана ясно, че страда от подло заболяване.

В диалога си Мапълбек, който е боледувал от рак на тестисите, първи признава на монарха, че предходната година е бил подложен на химиотерапия и е изгубил чувството си за усет. Тогава кралят разкри, че на него също му се е случвало.

Бъкингамският замък към момента не е удостоверил детайлности за лекуването на 75-годишния монарх, като към този момент кралските чиновници споделиха единствено, че той се лекува от неназована форма на рак.

По-рано Чарлз III дойде с хеликоптер в Музея на армейските полети в Мидъл Уолоп, с цел да отстъпи огромно свое военно звание на своя престолонаследник, сина си Уилям.

Монархът му връчи влиятелната позиция на почетен полковник на Военновъздушния корпус на армията - служба, която самият той заемаше в продължение на 31 година Освен това Уилям пое командването и на някогашния полк на по-малкия си брат принц Хари - 662-а ескадрила.

Принц Хари е служил в полка като водач на хеликоптер “Апачи ” в Афганистан. Преди да вземе решение да се отдръпна от кралските си отговорности през 2020 година, се смяташе, че точно той би поел ролята.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР