Технологичният гигант Майкрософт (Microsoft) включва нова функция в клавиатурата на

...
Технологичният гигант Майкрософт (Microsoft) включва нова функция в клавиатурата на
Коментари Харесай

Microsoft вгражда в клавиатурите AI бутон

Технологичният колос " Майкрософт " (Microsoft) включва нова функционалност в клавиатурата на своята операционна система " Уиндоус " (Windows), вграждайки в нея бърз бутон за активиране на новия му помощник с изкуствен интелект " Копайлът " (Copilot). Това е декларирал вицепрезидентът и маркетингов шеф на " Майкрософт " Юсуф Мехди, предадоха международните организации.

От този месец някои нови лични компютри, работещи с операционната система " Уиндоус 11 ", ще се оферират с новия бутон " Копайлът ".

" Въвеждането на клавиша бележи първата забележителна смяна в клавиатурата на компютрите с " Уиндоус " от близо три десетилетия. Вярваме, че това ще улесни хората да вземат участие в трансформацията на изкуствения разсъдък ", се споделя в изказване, оповестено на формалната страница на компанията.

Новият дизайн ще бъде най-голямата смяна за компютърните клавиатури, откогато на тях беше подложен специфичният клавиш с логото на " Уиндоус " през 90-те години на предишния век, напомня АП.

Американският софтуерна корпорация има мощно въздействие върху по-широкия пазар на компютри посредством своите лицензионни съглашения с производители като " Леново " (Lenovo), " Дел " (Dell) и " Хюлет-Пакард " (Ейч Пи/HP). Около 82 % от всички настолни компютри, преносими компютри и работни станции в света действат посредством " Уиндоус ".

През септември " Майкрософт " разгласи, че вкарва основаната на изкуствен интелект услуга " Копайлът " в своите артикули. Тя употребява мощта на чат интерфейсите и широкообхватните езикови модели, като разрешава на потребителите да поддържат връзка с технологиите на натурален език и да получават интелигентни, съобразени с подтекста отговори и дейности, оповестиха от компанията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР