Техеран ще позволи на частни компании да изнасят петрол, което

...
Техеран ще позволи на частни компании да изнасят петрол, което
Коментари Харесай

Иран намери начин да прецака САЩ

Техеран ще разреши на частни компании да изнасят нефт, което е част от тактика за опълчване на американките наказания, заяви иранският първи вицепрезидент Есхак Джахангири, представен от Reuters.

Иран търси способи да продължи да изнася нефт, както и други ограничения, с цел да се бори със глобите, откакто Съединени американски щати приканиха съдружниците си да спрат вноса на ирански нефт от ноември.

Миналия месец президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отдръпна страната си от иранското нуклеарно съглашение, по силата на което през 2015 година бяха анулирани множеството западни наказания. Останалите страни по съглашението, най-вече Европейски Съюз, оповестиха, че ще се опитат да спасят контракта, а това значи да продължат да търгуват с Иран.

Ирански недопечен нефт ще бъде препоръчан на борсата и частният бранш може да го изнася по транспарантен метод, сподели Джахангири на икономическо събитие в Техеран, което бе излъчено онлайн по държавната телевизия.



Искаме да осуетим американските старания за прекъсване на износа на ирански петрол, добави той.

Петрол към този момент се предлага на борсата, към 60 000 барела на ден, само че това е единствено за експорт на петролни артикули, посочи Джахангири. Иран има петролна и нефтохимическа борса като част от стоковата си борса.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР