technews.bgОткрит е нов злонамерен софтуер от типа троянец, който позволява

...
technews.bgОткрит е нов злонамерен софтуер от типа троянец, който позволява
Коментари Харесай

Нов вирус за смартфони симулира жестове

technews.bg

Открит е нов злоумишлен програмен продукт от вида троянец, който разрешава на атакуващите да конфигурират приложения на  смарт телефоните без  знанието на техните притежатели, сочи проучване на Лаборатория Касперски.

Троянецът се назовава Shopper и се възползва от услугата за поддръжка на функционалности за хора с ограничавания Гугъл Accessibility Service. С нейна помощ, да вземем за пример, слепите могат да употребяват смарт телефон, защото услугата озвучава текста в интерфейса.

Shopper е кадърен да прихваща данни от екрана на мобилното устройство, да кликва върху бутони и да симулира потребителски жестове. Вирусът може даже да напише подправен отзвук от името на потребителя в Гугъл Play.

Експертите допускат, че троянецът прониква в смарт телефона посредством лъжливи реклами или при събаряне на приложения от неофициални магазини.

Лаборатория Касперски поучава потребителите деликатно да ревизират за приложения, които изискват достъп до Гугъл Accessibility Service, да не изтеглят стратегии от така наречен „ трети страни ” и да употребяват отбраната на устройството от закани.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР