Зала Съединение на Регионален исторически музей Пловдив ще бъде ремонтирана,

...
</TD
>Зала Съединение на Регионален исторически музей Пловдив ще бъде ремонтирана,
Коментари Харесай

Ремонтират една от най-емблематичните зали в Пловдив

Зала " Съединение " на Регионален исторически музей Пловдив ще бъде ремонтирана, разбра  Plovdiv24.bg.  Вече е пусната социална поръчка за цялостното възобновяване.

Така в границите на 40 дни ще бъдат боядисани стените и таваните, ще се обновят прозорците, дървените порти, ще се цикли и лакира паркета, плюс двете стълбища, ще се боядисат парапетите на стълбищата и на втори етаж на залата.

Ремонтът е на стойност малко над 18 000 с Данък добавена стойност.

В настоящия Исторически музей се е помещавала Областното заседание на Източна Румелия. В центъра на зданието е планувана просторна парламентарна зала за съвещания, а страничните крила са предопределени за администрацията. Сградата обаче остава без първичното си предопределение, когато на 6 септември 1885 година е провъзгласено Съединението на Източна Румелия и Княжество България и столица на обединената българска страна става София.

През март 1886 година със заповед на министър-председателя Петко Каравелов в постройката се настанява Пловдивската национална библиотека (днес Народна библиотека " Иван Вазов “) и музей.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР