В емоционална изповед кметът на район Източен в мандат 2019-

...
</TD
>В емоционална изповед кметът на район Източен в мандат 2019-
Коментари Харесай

Иван Стоянов, ГЕРБ в емоционална изповед за един от най-тежките, но превъзмогнати моменти като кмет на Източен

В прочувствена изповед кметът на регион " Източен " в мандат 2019- 2023 споделя за един от най-тежките моменти, които е преодолял за тези 4 години, до момента в който е бил отпред на региона. Става въпрос за казуса с неналичието на вода на няколко дни през лятото на 2022 година, когато се наложи водоноски да обезпечават живителната течност на близо 20 000 души. Ето какво написа Стоянов във фейсбук, видя  Plovdiv24.bg

Спомням си най-тежкия миг в мандата ми. И това не беше, когато 27 дни бях болен от Ковид и в болничното заведение бях на ръба. Не!

Това бяха едни пъклен горещи 33 часа, когато в кварталите " Каменица " 2 и " Гладно Поле " нямаше вода. В тези дни от 27.06.2022г. до 29.06.2022г. температурите стигаха до 40 градуса. От обяд на 27 телефоните започнаха да звънят- " Няма вода ", " Кога ще пуснат водата? ", хули, квалификации, оставки...

Казах си: " Та това е половината регион - от " Цариградско шосе " до " Санкт Петербург "! Около 20 000 души! Малки деца, възрастни и заболели хора, детски градини и ясли "!

А обектът е на Община Пловдив и ние нямаме нищо общо!

Веднага отидох на мястото - кръстовището на " Богомил " и " Лев Толстой ". Там нито кмета на общината, нито зам.-кмет, нито началник на план. Фирмата реализатор, с цел да постави чугунения тръбопровод по " Богомил ", беше прекъснала магистралния тръбопровод по " Лев Толстой " и вода в " Каменица " 2 и " Гладно Поле " - няма!

Попитах отговорника за какво не съм осведомен, а той ми отговори, че не е задължен да го прави, тъй като не съм страна по контракта. Стиснах зъби, с цел да не направя някоя нелепост. Това беше в 17:00 на 27.06.2022.

И се почна!

Цяла нощ ремонт! Цяла нощ напасване! Цяла нощ мокри!

В 4:00 се реши да се направи проба. Водата мазета на " Богомил " и " Гълъбец ". И пак- напасване чугуна към етернита, завиване, насърчаване...

В 5:00 започнах да звъня на " Чистота " и ВиК за водоноски, с цел да могат хората на сутринта да се измият и посрещнат от малко малко обикновено деня.

Минералната вода в магазините беше свършила от дълго време. Даже, макар трагичното състояние, имаше и хора с възприятие за комизъм. Звънна ми една жителка на региона - Деси, и ми сподели: " Г-н Стоянов, към този момент сме кварталът на богатите. Къпем се и си мием зъбите с минерална вода ".

В 8:00 - отново проба! Пак мазета!

Тогава споделих: " Момчета цяла нощ едно и също - и не става. Ще се обадя на друга компания за консултация ". Въпреки съпротивата звъннах. И пристигнаха. Установиха, че няма съосие сред старите тръби по " Гълъбец " и новия чугунен тръбопровод по " Богомил "!

Сложи се 5м. полиетиленова тръба да послужи като адаптор и да " обере " всички несъответствия и работата стана!!!

Беше към този момент към 16:00 на 28.06.2022 г!

В 17:00 ч. ми се обади Бохос (Бохо) от ВиК, с цел да ми каже, че стартират проби за последователно стартиране на водата!

В 18:00 ч. бях при хората, които бяха на опашка с туби пред една от водоноските на " Радко Димитриев ".

Тогава вуйна Таня се провикна, че при тях на номер 1 и 3 по първите етажи има вода!!!

Хората не си тръгваха от водоноската...

Започнаха да се чуват крясъци: " На 4-я има вода! На 5-я има вода... на 9-я, на 12-я... "

Прибрах се у дома, тъй като не желаех хората да видят,че техният кмет се беше развълнувал! Много!

Прибрах се след 33 часа на открито!

Зареждах телефона в колата!

Не бях ял!

Плътно с мен от самото начало беше Атанас Кунчев, тогава мой заместител, а в този момент претендент за кмет на регион " Южен "!

А жена му беше бременна с второто им дете в 9-ят месец!!!

Благодаря ти, Насе!

Ще се оправиш в " Южен "! Знам!

На другия ден Деси още веднъж ми се обади, с цел да ми каже, че " В Каменица " 2 и " Гладно Поле " са спали като къпани. "

Знам, че господин прави същото и за " Тракия ", тъй като съм работил с него!

Няма по-достоен за кмет на града от него!

А, който би дал своя вот от " Каменица " 2, " Гладно Поле ", а и целият Източен за мен, в случай че бях претендент за кмет на региона, дано направи това за господин Емил Русинов, тъй като аз ще съм неразделно до него и ще оказвам помощ за нашия " Източен "!!!

Винаги Ваш!

Благодаря Ви!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР