Таксите за платено обучение на бакалаври и магистри в различните

...
</TD
>Таксите за платено обучение на бакалаври и магистри в различните
Коментари Харесай

УХТ - Пловдив запази таксите за платено обучение на нивата от преди COVID-пандемията

Таксите за платено образование на бакалаври и магистри в другите професионални посоки в постоянна и задочна форма на Университета по хранителни технологии да бъдат непокътнати на равнищата от преди COVID-пандемията, реши Академичният съвет. Предложението е на зам.-ректора по образователна активност и научен състав доцент Христо Спасов. Той съобщи, че стъпката се подхваща след обширен разбор на действителната обстановка в страната.

По 1327 лева на година ще заплащат бакалаври и магистри, които учат Социални, икономически и правни науки. В Технически науки за бакалаври таксата е 2424 лева, а за магистри – 2464 лева

През новата образователна година ще има банкет в две нови магистърски стратегии – " Технология на виното и напитките на винена основа “ под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV) и " Диететика “ към професионално направление " Биотехнологии “, която се осъществя взаимно с Медицинския университет в Пловдив по план ОМНИА. И двете магистратури са със период на образование 2 години постоянно.

УХТ разкрива и две нови докторски стратегии в професионално направление " Хранителни технологии “ – " Хранителна химия “ и " Биохимия и микробиология на храните “. Академичният съвет взе решението си по предложение на декана на Технологичен факултет проф. доктор Десислав Балев.

В тазгодишната кандидатстудентска акция (КСК 2023) вторият прелиминарен изпит ще се организира на 3 юни 2023 година Заявления за явяване се подават от 30 май до 2 юни 2023 година на място в университета, в оторизираните бюра в страната или online.

От 13 до 30 юни 2023 година се одобряват документи за кандидатстване. При предпочитание, кандидат-студентите могат да се явят и на последния изпит, който е на 1 юли 2023 година

Първото класиране ще бъде оповестено на 4 юли 2023 година

Всички сполучливо положили предварителните изпити в УХТ би трябвало подадат своите документи и да посочат мечтаните специалности, за които желаят да бъдат класирани в периодите на кандидатстване /от 13 до 30 юни 2023 г./, напомни доцент Спасов.

Още информация за реда и изискванията на приема в УХТ на: https://uft-plovdiv.bg/bakalavri/.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР