Българската общност в Мадрид се включи в петиция за директни

...
</TD
>Българската общност в Мадрид се включи в петиция за директни
Коментари Харесай

Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив

Българската общественост в Мадрид се включи в петиция за директни полети до Пловдив. Това стана ясно по време на среща, проведена от тях, с  изпълнителния шеф на Летище Пловдив. На нея той показа детайлности за развиването на концепцията и опциите, които тази авиолиния отваря.

" Искаме комфортни полети до Летище Пловдив, тъй като това ни икономисва време и средства, с цел да стигнем до градовете, в които живеем “, споделя българката Катя Досева, която живее в Мадрид.

" Летище Пловдив се употребява от жителите на региони като Първомай, Карлово, Стара Загора и чак до Ямбол като се стигне “, споделя различен наш съотечественик.

" Полети до Пловдив отварят вратата и за доста другари испанци, които желаят да посетят нашия район, само че това да стане с пряк полет, а не с безпределно пътешестване “, казва Юлияна Маркова, която също живее в Мадрид.

От Фонда за развиване на летище Пловдив - Южната врата на България също оповестиха, че поддържат откриването на директни полети от испанските градове Мадрид, Малага, Валенсия, Барселона и други до Пловдив.

“Смятаме, че това ще бъде значима стъпка към възстановяване на въздушния превоз в района и ще способства за по-лесния достъп на българите до родните им места, свързаността с техните близки и развиването на туризма. “, съобщи изпълнителният шеф на Летище Пловдив.

Той напомни, че за разкриването на нови авиолинии са нужни финансови тласъци за самолетните компании. Затова се обърна към всички, които желаят да поддържат самодейността.

“Всяка една поддръжка, даже и алегорична, ще бъде от голяма важност и ще помогне за реализацията на нови авиолинии. Потенциалът за увеличение на вероятните дестинации до Пловдив би бил доста по-голям, в случай че към Фонда за развиване на Летище Пловдив се причислят останалите 45 общини от Южен централен регион, както и браншови организации като хотелиери, ресторантьори, транспортен бизнес и други “, сподели още Ангелов.

Той акцентира, че за задачата и всички останали дейни компании е належащо да осъзнаят, че подобряването на бизнес средата, ще усъвършенства и тяхната икономическа активност и ще улесни пътуването на българската общественост до родните й места.

По време на срещата беше заложен въпрос по кое време започва авиолиния след започване на договаряния. Отговорът беше, че лишава към година, защото самолетните компании възнамеряват от в този момент за лятото или зимата след 12 месеца.

" Желанието ни е да има полети до Пловдив от доста повече дестинации и договарянията да завършват с триумф доста по-бързо. Всичко зависи от това дали сегашните членове на Фонда за развиване на Летище Пловдив правилно ще платят членския си импорт от 1 лев на гражданин за година и дали към Фонда ще се причислят още общини и други частни компании, които поддържат развиването на района “, добави.

Всяка нова дестинация е сполучлива, когато дружно общини и бизнес намерят метод за показване на града, курортите и даденостите за туризъм в района по атрактивен метод.

" Забелязва се наклонност, че в авиационните конгреси все по-често вземат участие структури, които показват и промотират районите като дестинации, с цел да привлекат вниманието на самолетните компании. Това е и сполучливата формула за привличането на туристи от чужбина в Пловдив и района. “, добави.

Подобни срещи по самодейност на българската общественост бяха извършени през март в Малага и през април във Виена, като договарянията и за тези дестинации са в напреднал стадий.

В края на предишния месец бяха извършени и диалози с две разнообразни самолетни компании за полети по два маршрута от белгийската столица Брюксел до Пловдив и от френския град Марсилия до Пловдив. Това се случи по време на влиятелния интернационален конгрес Routes Europe, който сплотява представители на авиационната промишленост от цяла Европа и дава невероятната опция за непосредствено договаряне на нови въздушни линии.

Благодарение на членовете на Фонда за развиване на летище Пловдив от тази есен се чака да започват полети до Пловдив от втория по величина град във Англия Бирмингам.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР