След ударното пръскане по два пъти на ден днес и

...
</TD
>След ударното пръскане по два пъти на ден днес и
Коментари Харесай

Извънреден брифинг в Русе заради комарите: Очаква се до утре да намалеят 

След ударното напръскване по два пъти дневно през днешния ден и на следващия ден се чака до края на утрешния ден да се усети внезапно понижаване на популацията на комари в Русе, обявиха на взаимен брифинг кметът на Русе Пенчо Милков и шефът на “Санси “ Георги Георгиев.

Тази заран е осъществено отнасяне на целия град за седми път тази година. 

" Имаме мероприятия, би трябвало да можем да се защитим. ", сподели Пенчо Милков. 

Качеството на препаратите бе персонално тествано

Милков изясни, че повода за взрива на комари тази година са ниските води на Дунава преди известно време, които са благоприятствали развиването на лаврите, неналичието на пари за ларвицидно напръскване от страната, каквото е правено през последните три години, и падналите дъждове. 

Общината си сътрудничи тясно с управляващите в Гюргево, изясни кметът. Двете страни съгласуват графиците си за отнасяне против комари по този начин, че да го вършат едновременно. В Гюргево тези дни сходни обработки били ежедневни.

Кметът обясни още, че при всяко напръскване в общината при зареждането с препарати и обиколката из квартала или обитаемото място участва или чиновник от отдел " Екология “, или кметът на обитаемото място. Така общината упражнява надзор. Колкото до закупения пикап от общината и образования чиновник, за момента те се употребяват за местна обработка тук-там, където ще има всеобщи мероприятия.

По контракт с компания " Санси “ общината е изразходвала досега половината от заложените средства. 

Въпреки че в контракта е заложено като алтернатива и авиационно напръскване, то е мъчно да се случи. От една страна е по-скъпо, само че по-същественото е, че може да се пръска единствено над територии, които не са урбанизирани. На процедура това е по островите, само че там препаратът още във въздуха се губи на 30%, огромна част остава по листата на дърветата и доста малко е количеството, което е в ниската част, където са комарите.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР