Сдружение Пчелари и фермери – Червен – Горнослав - Долнослав

...
</TD
>Сдружение Пчелари и фермери – Червен – Горнослав - Долнослав
Коментари Харесай

Протест поиска оставката на шефа на РИОСВ Пловдив

Сдружение " Пчелари и фермери – Червен – Горнослав - Долнослав " и инициативни комитети от селата Куртово Конаре и Шишманци желаеха оставката на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив Ивайло Йотков. Недоволните жители организираха протестно шествие против възможната кариера край село Горнослав, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В началото на 2023 година компания " Запрянови - 03 " е изгубила правото да осъществя капиталовото си желание за рандеман на инертни материали. Още тогава от съдружие " Пчелари и фермери - Червен - Горнослав - Долнослав " е настояло шефът на РИОСВ-Пловдив да разгласи публично загубата на правно деяние, само че това по този начин и не се е случило, описа ръководителят на сдружението Александър Илиев.

Едва при започване на месец май под цивилен напън е осъществена инспекцията, при което е установено, че на въпросния терен не е осъществявана никаква активност. В края на юни обаче към момента няма разгласен по никакъв метод загуба на юридически интерес на вложителя, добави Илиев. 

90% от жителите на трите села са срещу кариерата и желаят да живеят в чиста среда. 

Куртово Конаре също желае оставката на шефа, тъй като не си правят работата, заявява ръководителят на локалния предприемчив комитет Стоян Кънев. Концесионерът на кариерата край селото имал право според Оценка на въздействието върху околната среда да добива 80 000 кубика, т.е. към 15-20 камиона дневно. Самият Кънев е виждал, че от обекта излизат над 100 камиона на ден. 

Повече гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР