Мощно торнадо премина над малък град в американския щат Айова,

...
Мощно торнадо премина над малък град в американския щат Айова,
Коментари Харесай

Мощно торнадо връхлетя САЩ, взе жертви

М ощно торнадо мина над дребен град в американския щат Айова, като локалните управляващи оповестиха за убити и ранени , съобщи Ройтерс.

На фрагменти от Грийнфийлд се виждат тежки вреди - къщи, превърнати в отломки, разпръснати на всички места парчета и няколко преобърнати огромни вятърни турбини.

" Това торнадо унищожи огромна част от града “, съобщи сержант Алекс Динкла, представител на щатския патрул на Айова.

Video: Tornado kills multiple people in Iowa, causes major damage
— LiveTube Alerts (@livetubealerts)
Той не сподели какъв брой хора са починали при естественото злополучие през вчерашния ден, като посочи, че съответни данни ще има по-късно през днешния ден.

Грийнфийлд е с население от към 2000 души население, от които най-малко дузина са потърпевши при връхлитането на торнадото, сподели Динкла. Тъй като локалната болница също е понесла вреди, е било належащо ранените да бъдат превозени за лекуване в близки градове.

На видеокадри се виждат потрошени коли и съществени вреди на бензиностанция в Грийнфийлд - административния център на окръг Адеър, който, наред със прилежащия окръг Адамс, наподобява е потърпевш най-тежко при прекосяването на торнадо над югозападна Айова.

Най-малко един човек в Адамс е умрял вследствие на естественото злополучие, сподели правосъдният доктор на окръга Лайза Браун.

Tornado kills multiple people in Iowa as powerful storms again tear through Midwest via
— Financial World, the magazine of @StudyLIBF (@_FinancialWorld)
Губернаторката на Айова Ким Рейнолдс разгласи бедствено състояние в 15 окръга, в това число Адеър и Адамс, което ще разреши потреблението на щатски запаси за справяне с последствията.

Най-малко три вятърни турбини, високи към 100 метра, са се пречупили в Адеър, като една от тях се е запалила. Подобни вреди има и в окръг Адамс, заяви локалната медия Кей Си Си Ай.

Националната метеорологична работа на Съединени американски щати издаде през вчерашния ден предизвестия за торнадо и мощни гръмотевични стихии за огромна част от Айова и няколко други щата в Средния Запад, в това число елементи от Минесота и Уисконсин.

По-рано денем тя удостовери съществуването на най-малко едно торнадо над Ролингстоун, Минесота.

Вижте повече в нашата изложба: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР