По повод световния ден на недоносените деца - 17 ноември

...
</TD
>По повод световния ден на недоносените деца - 17 ноември
Коментари Харесай

Медици от УМБАЛ Свети Георги в момента се грижат за 4 бебета, родени с тегло под 1000 г

По мотив международния ден на недоносените деца - 17 ноември бяха раздадени дарове в Отделение по неонатология на УМБАЛ " Свети Георги “ - Пловдив. Те бяха обезпечени от компания Medеla и неправителствена организация, поискала анонимност. Подаръците за недоносените бебета бяха раздадени на техните родители.

Продължава и доброволната самодейността, станала традиция през последните години, студенти от Медицински университет - Пловдив да вършат дарения за неантологичното поделение.

Тази година това са акушерките от курса на госпожа Момчилова, които подаряват комплекти постелъчно долни дрехи за новородени момиченца и момченца.

В момента в Отделение по неонатология на УМБАЛ " Свети Георги “ - Пловдив има 12 недоносени бебета с тегло от 700 до 2500 гр., като от тях има 2 двойки близначета. 4 от децата са с рискова недоносеност. Това са деца родени с тегло по 1000 гр.

Екипът на Клиника по акушерство и гинекология към УМБАЛ " Свети Георги “ - Пловдив показва своята признателност към всички донори!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР