Областният управител на Русе Данаил Ковачев разпореди проверка на състоянието

...
</TD
>Областният управител на Русе Данаил Ковачев разпореди проверка на състоянието
Коментари Харесай

Започнаха проверките на язовирите в Русенско

Областният шеф на Русе Данаил Ковачев разпореди инспекция на положението на язовирите в района. Проверката към този момент е в ход, като за задачата e образувана междуведомствена комисия с представители на всички институции, имащи отношение по тематиката. Задачата на комисията е да обследва техническото и експлоатационното положение на евентуално рисковите водни обекти и да ревизира за съществуването на противозаконни водовземания, постройки, огради и складирани материали в отточните дерета на язовирите, както и за подприщващи уреди. При вероятно констатиране на нарушавания на притежателите ще бъдат формирани актове.

Според последната инспекция, осъществена в края на предходната година, всички язовири в русенско са в положително експлоатационно положение и досега не е установено построяването на противозаконни градежи и уреди, които да затрудняват естественото им действие. Три от общо четиринайсетте водоема са изцяло източени и не работят. Става дума за намиращите се в Каран Върбовка и Образцов чифлик, както и в Борово. Язовирът в Борово продължава да е в развой на ремонт.

Количеството вода в останалите язовири варира сред 18 и 85 % от оптималния им размер. Трите най-големи водоема от този вид " Бойка “, " Баниска “ и " Николово “ са цялостни надлежно на 14%, 50% и 80%.

ОА-Русе напомня, че сходни инспекции в област Русе се правят годишно.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР