Ползата от физическите упражнения за здравето е добре известна, но

...
Ползата от физическите упражнения за здравето е добре известна, но
Коментари Харесай

Важно изследване: учените направиха 215 милиона измервания в продължение на 9 години, за да разберат как спортът укрепва здравето

Ползата от физическите извършения за здравето е добре известна, само че учените към момента не са наясно с всички молекулярни механизми, които обезпечават този резултат върху организма. Преди 10 години екип от водещи проучвателен институти в Съединени американски щати стартира да изследва този въпрос и в този момент показа първите резултати.

Екип от откриватели от Станфорд, Харвард, Масачузетския софтуерен институт (MIT) и други институции стартира да изследва въздействието на физическите извършения върху здравето на хора и плъхове през 2015 година, написа Stat. Сега те разгласиха първите резултати от предклиничните опити, които разпознават механизмите на влияние на спорта върху съответните системи и вътрешни органи.

На първия стадий те са работили с плъхове, защото тези животни им разрешават да изследват в елементи най-малките промени в органите и тъканите в отговор на физическа интензивност. Това е извънредно мъчно да се следи в човешкото тяло. Общо те са създали към 215 милиона разнообразни измервания, употребявайки огромно многообразие от проби. Изучавана е молекулярна реакция на 19 органа и тъкани.

Експериментите демонстрираха, че физическите извършения с дълготрайност сред една и осем седмици трансформират редица молекулярни реакции при животните. Включително имунните, метаболитните, стресовите и митохондриалните пътища. Така да вземем за пример следени са засилени имунни реакции в тънките вътрешности.

Забележително е, че резултатът от упражненията варира според от пола и възрастта на гризачите. Според създателите този резултат удостоверява следените трендове. Например, знае се, че мъжете и дамите могат да получат разнообразни резултати при едни и същи натоварвания.

В идната обява учените имат намерение да показват резултатите от наблюденията върху хора и да сравнят приликите и разликите сред хората и плъховете. Сходствата разрешават резултатите да бъдат употребявани за нови хипотези, които в последна сметка ще бъдат потребни за създаването на нови способи за предварителна защита и лекуване на хронични болести. Включително и на обвързваните с възрастта. Така да вземем за пример учените ще могат да употребяват характерни молекули или молекулярни пътища по отношение на характерни диагнози.

Важно е да се означи, че по-рано учените потвърдиха връзката сред неналичието на сън и неналичието на резултат от спорта. Оказа се, че дефицитът на сън обезврежда изгодите от физическите извършения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР