След местните избори през 2023 г. една от партиите, участвали

...
След местните избори през 2023 г. една от партиите, участвали
Коментари Харесай

Адвокат Георги Стоянов определя вещите лица по делото за местния вот в Бургас за „изроди“?

След локалните избори през 2023 година една от партиите, взели участие в тях в Бургас, подаде. В резултат на това съдът разпореди бюлетините да бъдат преброени още веднъж . В процеса, траял 20 дни , присъединяване взеха 11 души . В резултат на протичащото се от ГЕРБ не бяха удовлетворени и техни юристи пуснаха тъжба до Районна прокуратура в Бургас по отношение на чл.291, ал.2 от Наказателен кодекс, а точно:

„ Който като експерт пред съд или пред различен подобаващ орган на властта устно или документално умишлено даде погрешно умозаключение, се санкционира с отнемане от независимост от една до пет години и с отнемане от правото по член 37, алинея 1, точка 7. “

Прокуратурата отхвърли да образува досъдебно произвеждане . По този мотив едно от движимостите лица – общественикът Стефан Петров – популяризира Фейсбук обява. Под нея юрист Георги Стоянов написа следния коментар:

„ Стефане, да напишеш, че бюлетината не била документ и да откажеш да образуваш досъдебно произвеждане за досъдебно произвеждане, не е като да извършиш инспекция и да образуваш такова за закононарушение срещу изборните права на жителите /залегнало в Конституцията, Наказателния кодекс и няколко интернационалните акта/, за машинация за финансово облагодетелстване и впрочем.
Защото в случай че продължим твоята логичност би трябвало да оставим олигофрените да драскат изборните бумаги и да унищожават един годен избор /учудващо това беше все за една партия и с все еднакъв химикал във всяка една от секциите с такива драсканици/ и всичко това ще е ок, тъй като автограф нямало и не било документ.
Мнението ти за акта на прокуратурата е ирелевантно, доколкото нямаш нужното правно обучение, с цел да му дадеш оценка. Пък че вътрешно си ти харесва, то може и вътрешно да не искаш доста неща, само че живеем в свят с правила и ред и когато шепа изроди желаят да създадат 300 000 хиляден град на идиоти, до момента в който драскат с химикалчето по бюлетините това няма по какъв начин да остане неусетно и да мине номерът. Пък в случай че ще белата ризка още 10 часа да беше седял да се моли на кадията … “

Коментар. Снимка: Фейсбук

Адвокат Георги Стоянов е измежду известните адвокати и разпознаваеми лица в Бургас . Опитът му за спор с общественика, а и последвалите му мнения, отразяват по-широката обстановка в правната сфера и обществото като цяло. Критиката на юриста към движимостите лица, участващи в изборния развой, е прекалено остра и даже неуместна . Още повече, че част от 11-те движимости лица, които дефинира за „ изроди “, са близки до ГЕРБ и по този метод той атакува своите , тъй като някои от клиентите му са общински съветници от ГЕРБ. Използването на толкоз прочувствен език и обидни термини подкопава доверието в системата и основава напрежение в обществото, и е показателно за равнището на ГЕРБ щом разчитат на такива юристи.

Последващата му реакция в мненията акцентира освен персоналния му жанр на другарство, само че и вероятната му некадърност да прегледа рецензията като градивна противоположна връзка. Интересно е дали клиентите на юрист Стоянов чакат сходно отношение от своя бранител?

Още един въпрос, който изниква е дали Адвокатска гилдия в Бургас ще се самосезира по-късно определение? Някои Фейсбук консуматори могат да възприемат от реакцията му, че  юристите работят в полза на избрани политически или идеологически групи , вместо да се стремят към обективност и правдивост. Все отново, с цел да се има доверие в правовата система, би трябвало да стане ясно дали сходни мнения са съвместими с професионалните етически стандарти . Реакцията на Адвокатска гилдия е значима освен за одобряване на вярата, само че и за опазване на интегритета на правната специалност като цяло.

Важно е да се подчертае, че юристите като представители на правната специалност , носят отговорност освен към своите клиенти, само че и към обществото като цяло. Именно поради това е значимо да се съблюдават етическите стандарти и да се заобикалят непотребните офанзиви и провокации, които могат да влошат ситуацията и да подкопаят доверието в институциите.

Скандални разкрития от Константин Бачийски за делото за избор на общински съветници: Съдията е близка до ГЕРБ

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР