Целта на кампанията Написах ти писмо“ е да накара хората

...
Целта на кампанията Написах ти писмо“ е да накара хората
Коментари Харесай

Румен Иванов: Поведението на водачите на пътя не се променя бързо

Целта на акцията " Написах ти писмо “ е да накара хората да се замислят, когато се качат в своя автомобил, и да съблюдават разпоредбите за придвижване. Има прекалено много хора, убити от колите. Това сподели Румен Иванов – Senior Copywriter в guts & brains DDB в предаването " Един неделен ден по шосето “ на Радио " Фокус “.

Поведението на водачите на пътя не се трансформира бързо, означи той. Заради възприятието на безотговорност и липса на надзор доста от нарушаванията се повтарят.

" Решихме да се свържем с близки на хора, които са били убити от безразсъдни водачи, и да връчим техни обръщения към околните, които са изгубили. Хората би трябвало в действителност да помислят, че не са сами. Те са участници от придвижването и са обградени от един звук метал, който се движи с избрана скорост, само че доста от участниците не са “, изясни Румен Иванов.

Лошото качеството на пътищата, лесното взимане на брошура, чувството за предимство и неоценяването на персоналния ни живот са главните аргументи за високия % на пътнотранспортни катастрофи у нас. " Забраните постоянно има метод да се заобиколят. Събираемостта би трябвало да се усили, само че би трябвало да има и нещо друго – човек не би трябвало да счита, че може да си откупи това, че е карал неразумно, и с това да се завърши “, счита Иванов.

Николина Петкова е част от акцията " Написах ти писмо “. Тя е майка на Филип Арсов, който загуби живота си предходната година на пешеходна пътека в столицата.

Кампанията " Написах ти писмо “ по думите й е метод да се обърнем към разсъдъка. Тя не е ориентирана единствено към отговорните водачи, а към обществото като цяло, акцентира тя.

" Това общество би трябвало да бъде непримиримо към тези водачи, които пият алкохол, дрогират се и натискат педала до дъно. Плащането на санкцията очевидно не е задоволително за доста от хората, и то тъкмо за тези, които веднъж, повторно, доста постоянно и трети път нарушават разпоредбите за придвижване. Тези нарушавания доста постоянно костват човешки животи на деца, младежи, които имат фантазии, желаят да живеят и реализират тези фантазии. Надяваме се посредством тези писма, закачени до санкциите, тези извършители да се замислят какво предизвикват “, сподели Николина Петкова.

Тя уточни, че санкциите и наказванията за нарушителите просто не доближават до тях или не доближават в точния момент. " От там идва възприятието за безотговорност и от мисленето, че ще се " оправим “ с един или различен “, уточни Петкова.

Мярката на килъра на Филип е изменена от задържане под стража под домакински арест досега, в който чуе присъдата си. " Надявам се най-малко малко да е схванал каква тъга аргументи, по какъв начин прекъсна живота на едно прелестно дете, дете с бъдеще, дете с фантазии. Промени живота на фамилията му, на приятелите му вечно “, добави майката на убитото момче.

Тя прикани към отговорност на участниците в придвижването. " Не бъдете безучастни, тъй като можем да променим всичко това. Можем, в случай че не да спрем, то най-малко фрапантно да понижим тази война по пътищата и тези нещастия, които ни съпътстват всекидневно “, прикани Николина Петкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР