Едното от момичетата, което пострада от паднало дърво в Пловдив

...
</TD
>Едното от момичетата, което пострада от паднало дърво в Пловдив
Коментари Харесай

Неподвижно със спукан прешлен е едното от децата, върху които се стовари дърво в Пловдив

Едното от девойките, което пострада от паднало дърво в Пловдив през вчерашния ден, остава неподвижно на легло. Това заяви за Plovdiv24.bg неговият татко Светослав Атанасов.

Детето е със спукан гръбначен прешлен в поясната част и отлепена парченце от него. Изисква се да остане неподвижно на легло в продължение на четири седмици. Лекарите са споделили, че на този стадий не се постановат интервенции, само че би трябвало строго да се съблюдава да не се движи.

Било им е препоръчано да останат в болничното заведение под наблюдаване, само че те са отказали, с цел да не се стресира в допълнение детето  от изискванията там. Бащата е подписал, че ще съблюдава строго предписанията на докторите. Родителите ще вършат и други съвещания с лекари за това какво още може да се направи за облекчение на болката и бързото възобновяване на детето.

В момента другите деца са също освободени и са на домашно лекуване. Те са се отървали единствено със уплах. Имало е подозрения за комоцио на едно от девойките, само че те са отпаднали.

Случаят към този момент се проверява от полицията. Днес бащата е давал пояснения пред инспекторите. От Общината са се пробвали да прикрият следите, като са отрязали дървото в основата, описа още Светослав Атанасов. Според него дървото е било прогнило, което се вижда от клипа, който децата са създали.

Те са били общо шест деца, като трите са потърпевши, а другите са съумели да се спасят. Те са създали и видеото.

" Детето ми описа, че в първия миг не е усетило нищо, единствено, че нещо го е изстреляло и отхвърлило ", уточни бащата. 

По думите му, в региона има още изсъхнали дървета и клони и някои от тях заплашват и детската градини наоколо.

" Имали сме шанс, че пейката е подпряла падналото дърво, другояче децата са щели да останат притиснати сред дървото и земята краят щеше да е съдбовен “, сподели Атанасов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР