Днес започва 13-тото издание на международния фестивал за късометражно кино

...
</TD
>Днес започва 13-тото издание на международния фестивал за късометражно кино
Коментари Харесай

В Пловдив започва 13-тото издание на Фасада Видео Фестивал

Днес стартира 13-тото издание на интернационалния фестивал за късометражно кино и видео-арт " Фасада Видео Фестивал “, план на Сдружение " Изкуство Днес “. Мястото на прожекция по традиция ще е Лапидариума в Стария град.

Тази година програмата включва 36 произведения от 17 страни -  от Европа, Азия и Австралия, като Франция, Италия, Португалия, Испания, Англия, България, Тайланд, Казахстан, Русия, Украйна, Израел и други. Журито направи своя избор всред 183 кино лентата, които аплайваха по отворената покана за състезанието. Победителя ще бъде разгласен на 24-ти септември.

В две следващи вечери: 23 - 24 септември от 20:00 часа, пловдивчани и посетители на града ще имат опцията да се срещнат с разнообразни погледи, тематики и жанрове в региона на видео изкуството. Всички филми, по отношение на регламента на състезанието са с времетраене до 10 мин.

Фасада Видео Фестивал се реализира с поддръжката на Община Пловдив като част от Културния календар на града, Гьоте-институт в София и Национален фонд " Култура “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР